4.6

İçli Köfte

önce - diğer kategorisine erenaktas ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

İçli Köfte ya da oruk bulgurun hamur haline getirilerek içinin kıyma ile doldurulması suretiyle yapılan bir yemektir.

5

Hele bir de içi cevizli olursa, köfteler yağda salça ile kavrulup yenirse tadına doyum olmaz. Yapımı zahmetli, lezzeti efsane bir yemektir.

5

Bulgurdan hamur yapılarak içinin kıyma ve ceviz ile doldurulması ile hazırlanan yiyeceğe içli köfte deniliyor. İçli köfte ülkemizde güney doğu da sık yapılan yöresel bir yiyecektir ancak asıl Arap mutfağına ait. İçli köfte hem haşlanarak hem de kızartılarak tercihe göre pişirilir.

5

İçli köfte yapılırken ince bulgur ve yağsız köfte kıvama gelene kadar yoğurulur. Oluşan bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve önce elin içinde yuvarlanır daha sonra bu hamurlara delik açılır. Açılan deliğe soğan, kıyma ve baharatlardan oluşan iç harç doldurulur. Daha sonra isteğe göre haşlanır ya da kızartılır. Çok lezzetlidir. Tadına doyum olmaz.

5

Genelde Doğu Anadolu yöresini ait bir yemektir. İçeeisşnde bulgur sağan baharat un kıyma olur hatta bazen ceviz de atarlar. Genelde yağlı kıyma yerine iyi kavrulmuş olarak hafif içi kuru olan cinsi en iyisi herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yemek olmayıp genelde ustalık isteyen bir yemektir.

5

İçli köfte bulgurdan yapılır içine er konur çok lezzetlidir. Antakyaya özgüdür. Sıcaken yemek çok güzel oluyor tavsiye ederim herkes yenmelidir.

5

Güney Doğu Anadolu Bölgesinin o muazzam mutfağının en güzel yemeklerinden biridir. Bulguru unla birlikte yoğurulmasıyla elde edilen dış katmanın içine bol slğanla pişirilmiş kıyma konup ağzı kapatılır. Yöreye göre haşlanaraknya da kızartılarak yenir.

5

Içli köfte bulgur ve kıymadan yapılır. Içi kiyma, baharat ve ceviz ile yumurta büyüklüğünde hazırlanır, üzerine un ile harmanlanıp hamur kıvamına gelmiş bulgur ile koplanir. Haşlanarak veya kızartılarak pişirilir. Haşlama daha sağlıklı olduğu için tercih sebebidir ama kızartması daha lezzetlidir.

paylaş - şikayet
3

Içli köfte doğu Anadolu bölgesi en güzel yemeklerinden bir tanedir . Bulgur ve kıymadan yapılan içinde baharatlar ve ceviz atılıp domates şeklinde hazırlanir üzerine un atılıp bulgur ile harmanlayarak hamur kıvamına getirilir ondan sonra tercihe göre ya pişirilir yada kızartılır bn kızartılani daha çok tercih ediyorum ne kadar zararlı olsada ilk tercihim kızartmalı olan sonra isen pişirilen olabilir bunu ise annen çok güzel yapar gerçekten bana göre Türk mutfağınjn en güzel yemeklerinden bir tanesidir.

İçli Köfte ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.