4.6

Köfte

önce - ürün kategorisine direvenik ekledi.
18 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Orta yağlı kıymadan hazırlanır genelde dana etinden yapılır yöresel olarak ta değişkenlik gösterir mesela içine az miktarda kuzu eti karıştıranda var ekmek ve çeşitli baharatlar la harman edildikten sonra iyice yoğurulur ve pişirmeye hazırdır ister mangalda ister yağda pişirilir Türkiye de hamburgerin tek rakibidir ve ezici üstünlüğü vardır.

5

Bir çok çeşidi olan, genellikle kıyma ile hazırlanan bir yemektir. İnegöl köfte, parmak köfte, İzmir köfte, sulu köfte, dalyan köfte vb. Annelerimizinbiz küçükken, patates kızartmasıyla birlikte yaptığı bir ziyafetti köfte :)

4

Köfte birçok çeşidiyle sofralarımızın baştacıdır. Kim zaman minik minik yapılıp çorbalara eklenir, kimi zaman çok fazla baharat kullanılmadan yapılır, kimi zamansa bol soğanlı,sarımsakl yapılır. Evde yapılan hali her zaman daha lezzetlidir. Yörelere göre ünlü köfte çeşitleri vardır. Türkiyede dalyan köfte,izmir köfte, sulu köfte, akçaabat köfte, inegöl köfte gibi ünlü köfte çeşitleri bulunmaktdır.

5

Köfte en sevdiğim yemeklerden biridir köftenin yanında patates kızartmasıda varsa gel keyfim gel muhteşem giderler,severek yerim zaten et olan her şeyi severim bol bol da yerim,çoğu insanda köfteyi sever ve yer.

5

Türk mutfaginin önemli yiyeceklerinden biridir. Kısaca kıymanin değisik şekillerde kızartılmış halidir ve pek cok ceşiti bulunur.Yaklaşik291 ceşiti olduğu söylenir.

5

Kıymanın belli bir boyuta getirilip tavada kızartarak veya mangalda pişirerek olan yemeği genelde kıymadan yapıldığını biliriz herkesin annesi evde bayat ekmeklerle kıymayı karıştırıp İzmir köftesi yapmıştır yemeyen yoktur sanırım tadı da lezzetli yanına da patates kızartılır çocuklarda çok sever kıymadan yapılan yemek

4

Köfte, dana kıyma, bayat ekmek, soğan, yumurta, maydanozu karıştırıp yapılan yiyecektir. Şehirlere göre isimleri değişmektedir. En çok sevilen köfte ise İnegöl köftedir. Bu köfte Bursa şehrine aittir. Birçok köfte çeşitleri vardır. Bunlar: İzmir köfte, Sulu köfte, tepsi köfte, kuru köfte, meyhaneli köfte vardır.

5

Gerek kıymanın gerekse sebzelerin çeşitli baharatlar la karıştırılarak yapılan bir tür yemektir.sebzeden yapılan köfteye patates köfresini örnek verebilirim. Ama tabiki en çok tüketilen, tercih edilen köfte çeşitleri etin kıyma haliyle yapılan köfte çeşitleri dir. Mangal üzerinde özelikle de karın üstünde yakılan mangalda köftenin tadı bir başka lezzetli oluyor. Atmosferde etkili tabi.

5

Köfte Türk mutfağında en çok tercih edilen bir yiyecektir ve çok fazla köfte çeşidi bulunmaktadır. Kıymanın maydanoz, soğan ve baharatlar gibi malzemelerle yoğuruldukdan sonra şekil verilerek kızartılmasıdır. Ayrıca kızartmak yerine fırında da köfte pişirilebilmektedir. En lezzetli köfte çeşidi ise mangalda pişen köftedir. Bu nedenle birçok kişiye seyyar satıcılar tarafından satılan köfteler daha lezzetli gelmektedir.

5

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Yumuşaklığı nedeniyle bebeklere ilk verilen et türlerinden dir. Ömrümüz boyunca da sık sık tüketiriz. Çok farklı hazırlama ve pişirme usulleri farzdır. Kızartılarak, fırında şişirilerek, mangal ve ızgarada pişirilerek, sulu yemeklerin içinde kullanılabilir. Değişik soslar la da farklı lezzetler oluşturulabilir.

5

Köfte dersen o da köftecı yusufta yenır ama köftecı yusuf dersen o ayrı cunku kofte her yerde aynı degıl yusuf yusuf ta yenır yapıstır gelsın kofteler . Aslında kofte benımde sevdıgım yıyecklerden bırtanesı bılıyormusbuz her ay ıllakı bır kere yerım tadıda kendısıde cok guzel

5

Köfte, hemen hemen herkesin bayılarak yediği kıymadan yapılan bir yiyecektir. Köfteler özellikle mangalda yapılınca muhteşem bir lezzet oluştururlar. Köftelerin en temel malzemesi kıymadır, bu kıymaya baharatlar ve tuz eklenilir ve yoğurulur. Daha sonra şekil verilerek isteğe göre kızartılır, fırına atılır ya da mangal yapılır. Benim favorim mangaldır.

5

Köfte evde yapılabilen kıymadan yapılan güzel bir yemektir kıymanın içine Biraz soğan çeşidi baharatlar vesaire katıldıktan sonra yorulur ve kızgın yağda kızdırılır köfte yapıp satan dükkanlar da vardır hatta küçük arabalarda Eskiden köfte satışı yapılırdı sanırım hala yapılıyor köfte ekmek şeklinde köfte patates ile beraber de çok güzel almaktadır ketçap ve mayonez ile çok lezzetli olur

paylaş - şikayet
5

Kıyma ile yapılan içine bulgur ekmek soğan tercihe göre konularak yapılan bir yiyecektir. Ülkemizde bir çok yerin köftesi meşhurdur ;inegöl köfte , akçaabat köfte , sivas köftesi gibi.

5

Köfte, ana malzemesi kıyma olan bir yemektir. Genelde içerisine bayat ekmek ya da galeta unu ile birlikte soğan, yumurta, maydanoz, sarımsak, tuz ve baharatlar konularak yoğrulur ve şekil verildikten sonra pişirilir. İster fırında isteğe göre de kızgın yağ konulan tava da yapılabilir. Kasap köfte, İnegöl köfte, İzmir köfte ve Akçabat köfte en meşhur çeşitleridir.

5

Genelde kıyma, az veya orta yağlı ya da yağlı olan ekmek içi ve baharat ile yapılan et yemeğidir. Izgara veya tavada kızartma yolu ile olabilir. İçerisine ekmek içi yerine galeta unu veya baharatlı köfte harcı da konulabilir. Baharatlı köfte harcına yumurta akı veya yumurta bütün olarak kırılabilir. En lezzetli köfte anne köftesidir. Aşkabat, ingeöl, dalyan köfte gibi köfte türleri de vardır. Soğan rendelenmiş olacak sarımsak hatta domates veya biber salçası bile koyan var içine.

Köfte ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.