4.4

Patlıcan Dolması

önce - diğer kategorisine mstf ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

İnanılmaz derecede lezzetli olan bir yemek. Yanında yoğurtla efsanevi ikili olurlar.

paylaş - şikayet
5

Patlıcan'ın içine prinç ile hazırlanan karışım koyarak yapılan bir yemek. Etli ve etsiz, zeytinyağlı olarak yapılabilen, bir yemek türüdür. Ülkemiz'de çok sevilen ve çok yapılan bir yemektir.

5

Patlıcanlar büyüklüğüne göre ikiye üçe ayrılıp içleri oyulur. ayrı bi yerde prinç ve ya bulgurla iç harç hazırlanır bu harca soğan salça isteğe göre domates,et,kıyma ve bahartlar eklenir. hazırlanan harçla oyulan patlıcanlar doldurulur ve tencereye düzgünce yerleştirilir. kuru patlıcan ve yaş patlıcan olarak iki şekilde yapılabilir. kurusunun da ayrı eşsiz bir lezzeti vardır.

5

Yaz aylarında kurutulmuş patlıcanlardan yapılır. Genel olarak patlıcanların sıcak suda acısını aldıktan sonra bulgur veya pirinç ile yapılan acılı iç harcı doldurulur ve ustune salcalı acılı sos dokulup pişirilir. bildiğim kadarı ıle adanaya özgü bir yemektir.

3

Sevilen ve yenen bir lezzettir ama ben çok sevmiyorum onun yerine biber dolmasını tercih ederim , ama annem bu lezzeti çok seviyor biber yerine hep bunu tercih eder , ama ben o kadar önemsemem ,olsa da olur olmasada.

Patlıcan Dolması ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.