4.8

Turşu

önce - ürün kategorisine Cengaver ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Sirke, tuz, limon ve yapılması istenen şey (salatalık vb) konularak uzun sürede oluşan bol tuzlu ekşi mi ekşi bir Türk gıdası. Sarımsak turşusu tavsiyemdir.

5

doner et gibi yiyecekler ile çok güzel gider ayrıca saglıklı gıdadır

5

Salatalık turşusu ve lahana turşusunu çok severim özellikle balıkla çok iyi gidiyor ben çok seviyorum.

5

Probiyotik, antibiyotik ve soğuk algınlığının birebir ilacı, aynı zamanda yemeklerin yanında yenecek en güzel yiyecek.

5

Salatalık, lahana, domates, havuç turşusu yapılan en bilinen sebzelerdendir. Sirke, kaya tuzu ve limon tuzu ile turşu suyu hazırlanır ve sebzeler içine konularak bir süre bekletilir. Fermente olan sebzeler yemeye hazırdır. Ben en çok lahana ve yeşil fasulye turşusunu severim. Bunun dışında yeşil erik turşusu, kelek turşusu gibi çeşitleri de yaygındır.

5

Turşu, hemen hemen her sebzeden ve meyveden yapılabilen bir kış yiyeceğidir. Turşunun yapımına gelince ise öncelikle turşusunu yapmak istediğimiz sebzeleri bir kaba koyarız bu sebzelerin aralarına sarımsak yerleştiririz. Üstüne belli miktarda kaya tuzu ve belli miktarda sirke dökeriz. Daha sonra karanlık bir yerde beklemeye bırakırız ve olunca afiyetle yenir. En çok kornişon, salatalık, lahana ve biber turşuları yapılır ama çileğinden muzuna kadsr akla gelebilecek her meyvenin turşusu yapılabilir.

Turşu ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.