kura

hepsi | bugün   9 entry   -

1

bir kimsenin kazanı beyan kazanamayacağını bir çekiliş sonucu olarak öğrenme veya bir seçim ile belirleme .

1

bir toplulugun icinde ras gele bir kisiyi belirlemeye yarayan herkes tarafindan heyacanla beklenen kazanan kişiyi belirlemeyi amaçlayan ras gele yapılan bir secimin sonucunu belirlemeye yarayan işlemdir.

0

şeffaf bir şekilde yapılır ise çıkan sonuca herkesin razı olacağı bir durumdur. seçim konusunda zorda kalındığı vakit gidilen bir yoldur. seçilen veya seçilenler tesadüfü olarak belirlenir. bu durum da herkesin kaderine razı olmasını sağlar. iyi bir yoldur.

0

çok kişinin atanması veya sınavı kazanıp da görev yerlerinin belirlenmesi için haksızlık olmaması adına düzenleyenleri tarafından adaletli bir şekilde yapılan çekilişe denir.

0

kime veya neye isabet edeceği önceden kesinlikle bilinmeyen ve isim yada belirli numaralarla çekiliş sonucu kazanılan şeyi belirleme türü.

0

iki veya daha fazla aday arasında sıralama, ayırma yapılacağı zaman her birinde tek ad yazılı kağıtları bir araya getirip karıştırdıktan sonra birini çekerek talihli kişiyi yada kişileri belirlemek.

0

en az iki kişi olmak kaydıyla iki ve daha fazla insanın anlaşmazlık sebebiyle başvurduğu bir yoldur. genelde madeni para ile yada bir torbaya isim veya rakamlardan oluşan bir bahis türü.

0

adaletli bir sekilde yapilmasi gereken, secim tarzi

0

birden fazla kişinin atanacağı bir görevde yerlerin belirlenmesi için adayların adlarının soyadlarının yazıldığı sisteme göre yapılan atama diyebilirim.

Bilgi, eğlence ve arkadaşların burada.