4.8

İrmik helvası

önce - ürün kategorisine stalward ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

İrmik tereyağı ve toz şeker ve süt ile yapılan tercih olarak içerisine çam fıstığı koyulabilen ve kaymak tahin veya dondurma ile servis edilen geleneksel bir tatlıdır.

4

Tereyağı süt ve şeker karıştırılarak elde edilen bir besindir. Tadı oldukca güzeldir. Fazla yiyilirse karın ağrısına sebep olabilir. Şeker oranı çok yüksek olduğundan dolayı kilo aldırma ihtimali bulunmakta.

5

Cenazelerde yapılır. Ölünün arkadından dağıtılır.günlük hayatta pratik bir tatlıdır, her zaman yaparım çok da severim irmik helvasını tereyağı kokusuyla hafıf ve güzel bir tatlıdır.

paylaş - şikayet
5

İrmik helvası hazır satın alarak kolayca evde yapılabilen helvadır.Tadı un helvasına göre daha hafiftir...Mübarek ve özel günlerde sık sık yapılan bir tatlıdır.,İsterseniz hazır alabilirsiniz , isterseniz malzemeleri alarak evde yapabilirsiniz.

5

İrmik helvası; irmik, tereyağ, su ve şeker ile yapılır. Bazı yörelerde ise şerbetinde su yerine süt kullanılabilir. Genelde mevlidlerde ve cenaze törenlerinde yapılışı oldukça yaygın bir tatlıdır. İçerisine fıstık konursa daha da lezzetli olur.

5

İrmik helvası, tereyağı, irmik, toz şeker ve sütün karıştırılmasıyla yapılan bir helvadır. Balıktan sonra çok iyi gider ve bu bir adet gibi bir şeydir. Balıktan sonra helva yenir. İrmik helvası üzerine dondurma, kaymak ya da fındık, fıstık gibi kuruyemişler konularak servis edilebilir. Çok lezzetlidir. Bir anda fazla tüketilmemesinde fayda vardır.

İrmik helvası ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.