4.4

Nohutlu pilav

önce - ürün kategorisine Gürcan ekledi.
84 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Pirinci yıkayarak yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.
Haşlanmış nohutları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
Pilavın üzeri göz göz oluncaya kadar orta, sonra da kısık ateşte pişirin.
Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra 10 dk dinlendirin.
Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

5

Nohutlu pilav sevdiğim yemek çeşididir.Sokaklarda satışını görmek mümkündür.Yanında ayran yada şalgam ile yenebilir.Tavuklu olanıda meşhurdur.

5

nohutla yapılan bir pilav türüdür .çok lezzetlidir .bende sık sık yaparım.

5

Pirinç pilavına haşlanmış nohut eklenerek yapılan pilav... Özellikle usta ellerden çıkarsa ve tereyağlı olursa tadına doyum olmaz... İstanbul gibi bazı şehirlerde sokak satıcılarının da sattığı, uygun fiyata kaliteli bir lezzete ulaştıran mucizevi yemek... Karabibersiz birazcık eksik kalır bana göre... Afiyet bal şeker olsun...

5

Evlerimizde yaptığımız pirinç pilavına nohut eklenerek yenmesine denmektedir. Nohut pilavına bazıları tavuk eti de konmaktadır. İstanbul gecelerinde seyyar satıcılar satmaktadır. Hiç yemedim ama tadı iyi ki bunca insan yiyor.

4

İSTANBULDA CADDE ARALARINDA VEYA DENİZ KENARLARINDA SEYYAR SATICILARIN YAPIP İNSANLARINDA GENELLİKLE GEZERKEN ALIP ELİNDE YEDİĞİ LEZZETİNE DOYUMU OLMAYAN PİLAV ÇEŞİTİ... harbiden güzel ama ;))

5

Nohut pilava en fazla yakışan yiyeceklerden biridir. Pirinç ve nohut tereyağında, su katılarak birlikte pişirilirse ismi nohutlu pilav olur. Genellikle mevlütlerde dağıtılır. Yapımı da oldukça basittir. Nohutu ertesi akşamdan ıslatıp düdüklüde haşlamak gerekir.

5

Nohutlu pilav, en meşhur Türk sokak lezzetlerinden bir tanesidir. Tane tane yapılmış lezzetli pirinç pilavının üstüne haşlanmış nohut konulur. Çok lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Üstüne bir de nohutla birlikte tavuk konulursa tadından yenmez. Sokak lezzeti olarak bilinir ama annelerimizin yaptığı çok daha lezzetli olur. Bu yüzden sokakta satanların yerine evde yapılanı tercih ediyorum.

5

Nohutlu pilav birbirine uyumlu iki tane yiyeceğin birleştirilmesi ile oluşur. Pilav normal bir şekilde pişirildikten sonra içine, gene başka bir yerde hazırlanmış olan nohut eklenir ve karıştırılır. Bu karışıma nohutlu pilav adı verilir. Küçük arabalarla geceleri nohutlu pilav satışı yapılır. Nohutlu pilav, turşu ve ayranla birlikte çok lezzetli gider. Açıkçası sokakta satılmış nohutlu pilav hiç yemedim ama az önce burada okuduklarıma göre herkes çok tavsiye ediyor, sanırım en kısa zamanda deneyeceğim.

paylaş - şikayet
4

nohutlu pilav bence yiyeceklerin ikili olarak bir birlerine en çok uyan yiyeceklerden birisidir.birde kuru fasulyelisi da vardır ama nohut pilavın yanına da bir tavuk koyacaksın vede harika olacak yanında da ayran alacaksın bence mükemmel olur.bunun pilavının da bol tereyağı ile yapılanı da mükemmel olur.

3

Özellikle sokak pilavcılarının en çok sattığı şeydir sanırım nohutlu pilav. Hatta bazı satıcılar nohutlu pilava haşlanmış tavukta ekliyorlar.Çok sağlıklı bulmasam da yinede alıcı olan bir yemek türü.Ayak üstü atıştırmak için ideal denilebilir.

5

Sokaklarda küçük el arabalarında satılır, ülkemizde çok yaygın bir lezzettir. Kültür lezzeti haline gelmiştir.

5

Nohutlu pilav cok güzeldir ve sokaklarda da satılır ama tavuklu pilavda cok güzeldir ama sokaklarda fazla satılmıyor satılsa cok satılır aslında .

5

Nohutlu pilavı çok severim, nohut pilava ayrı bir tat veriyor, bugurlu nohutlu pilav da ayrı lezzetli ve pirinç pilavı da her iki pilava da nohut çok güzel yakışıyor, içine haşlanmış tavuk etide katılınca lezzeti daha da artıyor

5

Ne zaman yollarda pilavcı görsem yerim ayrı bir lezzet katıyorlar pilava seyyar satıcılar hemde bol nohutlu olması ayrı bir lezzet

5

Üzerine biraz da tavuk.. Mevlüt pilavları geldi aklına.. Miss miss:)

4

Seyyar satıcı halinde sokaklarda satılan hatta ustune tavukla verilen bir yemek cesididir. Ve çok güzel bir lezzetir bence çok güzel temiz yapan satıcılar mevcuttur.

5

mutlu kesinlikle vazgeçilmezdim gerçekten tadı çok güzel ve muhteşem bir şey herkese tavsiye ederim Sen benim zaten herkes çok sever ve kimse pişman olmaz

5

Tadını en güzel sokak satıcılarından satın aldıklarımdan aldığım bir yemektir. Pilavın her çeşidini severim ama nohutlu pilav çok ayrıdır benim için. Özellikle bol tereyağlı olunca ayrı bir güzel olur tadı.

5

Canım çekdi gecenin üçünde ya, Seyyar abilerin ustalık eserleri gibi bir şey
Final yapabiliyorlar

3

tadı efsane sokakta yerseniz arkadaşlarınızlar beraber iyi olur

5

nohutlu pilah yada fasülyeli pilah farketmiyor bana bayılıyorum yemeğe doyamıyorum vallaha onu yiyince kendimden geçiyorum anamın ellerine sağlık tüm anaların ellerine sağlık hepsinin ellerinden öpüyorum :)beğenmeyi ve takip etmeyi unutmayın çoooook teşekkürler çooooooooooooook

5

Sokaklarda satılan prinç ve nohut ile yapılan bir yiyecek türü.

5

Eskiden nohutlu pilav sözünü duydugumda aklıma istanbul gelirdi şimdilerde heryerde görmek mümkün nohut pilav tezgahlarını fakat o nohutlu pilav istanbulda yenirse tatlı geliyor bana

4

olsada yesek inan çok acıktım suan suan biskuvı yiyorum o bile bastırmadı ve bayılırım pilav nohuta harika olur bol bol yanınada kır bi soğan

Nohutlu pilav ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.