+9

kan daki biliburin seviyesnin yüksek olası

9 0
paylaş
+8

Kandaki bazı değerlerin yüksek olmasından kaynaklanır

8 0
paylaş
+8

Bu konuyla ilgili bir fikrim yok yorumları okuyayim en iyisi.

8 0
paylaş
+8

Hiçbir fikrim yok

8 0
paylaş
+8

Her yeni doğan bebek sarılık olur derler.Sarılık olmaması yada çabuk geçmesi için ya ışık görmesini sağlıyorlar yada çoçuğun yanında sarı örtüler bulunduruyorlar mantıklı bir açıklamasını öğrenmedim ama böyle yapıyorlar.

8 0
paylaş
+7

Uzmanlık alanım deyil.soruyu tam olarak cevablayamıcam.çoçuk üzerindende yalan dolan yorum yapmak istemem.sora yapdığım yorumu bire denemek ister günahkarı ben olurum.

7 0
paylaş
+7

Bilmediğim bir konu yanlış bilgi vermek istemem.

7 0
paylaş
+7

Bu konu hakkında fikrim olmadığı için cevaplayamıyacağım malesef

7 0
paylaş
+7

Normal doğan bebeklerin neredeyse yarısında, erken doğumların büyük bir kısmında sarılık görüleceği için bebeği kuvezde koruma altında tutarlar. Bebeklerdeki sarılık fizyolojiktir. Yani bizim korktuğumuz sarılık dan farklıdır. 1-2 hafta içinde kendiliğinden geçer.

7 0
paylaş
+8

Kandaki biliburin seviyesi yükseliyor imiş. Tedavi filan edilmesi gerekiyor ama tam olarak nasıl bar tedavisi var ve redavş edilmezse ne olur ben de bilmiyorum. İşin tedavisi de vardı galiba sarılık abur araştormaka lazım.

+7

Her yenidoğan bebeklerde olan bir durumdur. Bundan dolayı hastanede tedavisi yapılır ve bu hastalık ileri gitmez. Tedavi yapıldığı için telaşlanmaya gerek yoktur.

7 0
paylaş
+6

Genetik olabilir veya kandaki bazı değerler düşük olabilir

6 0
paylaş
+6

Yeni doğan bebeklerin tümünde neredeyse sarılık hastalığı görülür. Bu normal bir durumdur. Ayrıca buna hastane hastalığı da denir.

6 0
paylaş
+5

Şu an tamamen tahmini yazıyorum acaba anne karnındaki çevre/atmosfer farklı dışarısı farklı olduğu için olabilir mi sonuçta 9 ay boyunca alıştığı ortamdan bi anda başka bir ortama geçiyorlar

5 0
paylaş
+5

Yeni doğan bebeklerde karaciğer yetersiz çalışmasından dolayı billuribin atılamaması sonucu kan ve dokularda birikmesi sonucu göz ve ciltlerine sarı renk alır.Bu yüzden sarılık adını almıştır.

5 0
paylaş
+4

çocuk olmadan önce annenin hastalanması yada çocuk annenin karnındayken annenin derman atması

4 0
paylaş
+5

bebekler doğumdan önce anne karnında oksijensiz kalınca doğarken uyku komasında doğar ve uyandırılamadığı ve emdirilemediği için anne sütünden yoksun kalan bebek yaşadığı açlıkta eklenince sarılık değerleri artmaya başlar.ve mavi ışık altında küvezde tedavi edilir.benim başımada gelmişti.yoğun bakımın kapısında 3 gün beklemiştim.

5 0
paylaş
1 yorum
+2

Bebekler de sarılık oldukca sık görülen bir hastalıktır yeni dogan bebekler de daha cok rastlanır oyüzden yeni dogan cocuklarda hastaneden cıkmadan sarılık testi yapılmalıdır bebegin sarılık olmaması icin anneyi bol bol emmesi gerekmektedir anneyi iyi emen bebklerde sarılık görülmemektedir oyüzden bebeyi bol bol emzirmeli ve hassas oldugu icin onu etkenlerden korumalıyız bebek uyanmıyor diye kalkmıyor diye emzirmemek olmaz bebk uyanmıyorsa bebk 2 saate bir kaldırılmalı emzirilmelidir sarılık belirtileri olan bebkler hemen bir heime gösterilmelidir hekimin istedi şekilde tedavi edilmli gerekirse hastanede yatırılabilir hastanede sarılık tedasi yaılarak sarılıgın düzelmesi yapılır sarılık ileri safala gitmeden gereken yapılır bu durumda anne ve babalara görevler düşüyor bebek iyi bakılmalı emzirilmeli ve zararlı etkenlerden uzak tutulmalıdır çünkü bebek hassas bir zaman gecirdigi için daha dikkatli davranmalıyız.

2 0
paylaş
+3

Her bebekte neredeyse sarılık bulgusu bulunuyor Benim oğlum da sarılık geçirdi 24saat Işık tedavisi aldı genelde erken doğum olan bebeklerde olduğu söyleniyor

3 0
paylaş
+3

- Sarılığa neden olan bilirübin maddesi, vücudumuzdaki kırmızı kan hücrelerinin parçalanması ile oluşur ve bu fizyolojik bir durumdur.
- Yenidoğan bebeklerde kırmızı kan hücrelerinin sayısı yetişkinlerden fazla olduğu için parçalanma sonucu açığa çıkan bilirübin seviyesi de daha fazla olur.
- Bilirübin metabolizması ise yetişkinlerden yavaş olduğu için kandaki bilirübin seviyesi artar. Artan bilirübin nedeniyle cilt sarı renk alır.
- Kandaki bilirübin seviyesinin yükselmemesi ve vücuttan atılabilmesi için bebeğin sık sık ve yeterli beslenmesi gerekir.
- Eğer bebek yeterli beslenemez ise bilirübin yükselir. Bir diğer faktör de anne bebek arasındaki kan uyuşmazlığıdır. Anne Rh(-) bebek Rh(+) ise Rh uyuşmazlığı olur veya anne O bebek A veya B ise ABO uyuşmazlığı olur ve sarılık riski artar.
- Kandaki bilirübin düzeyi yenidoğan bebeklerde rutin olarak ölçülür. Bilirübinin normal değerleri bebeğin kilosuna ve gününe göre değişir. Örneğin iki günlük bir bebekle 7 günlük bebeğin normal bilirübin değerleri farklıdır.
- Sarılık fizyolojik olduğu ve takip edildiği sürece ya tedavi gerektirmeden ya da kısa süreli mavi ışık tedavisi (fototerapi) ile atlatılabilecek bir durumdur. Fakat takip ve tedavi edilmez ise, bilirübin kanda hızla yüksek düzeylere ulaşabilir ve beyinde kalıcı hasarlara neden olabilir.

3 0
paylaş
+2

Neden olduğuna dair bilgim yok fakat bebeklerin genelinde oluyor.

2 0
paylaş
+2

Kandaki bir maddeden kaynaklanıyor diye biliyorum ismi şu an aklıma gelmedi ama yeni doğan bebeklerdeki sarılıkların büyük bir kısmı kısa bir süre sonra geçiyor kendiliğinden.

2 0
paylaş
+2

Yeterli beslenememe kan grubu uyumsuzlukları, bebekte hipotroidi,idrar yolu enfeksiyonu, bazı enzim eksiklikleri metabolik hastalıklar bunların nedenleri olarak sıralanabilir.

2 0
paylaş
+2

Bagisiklik sistemlerinin cok cok zayif olmasi diye geliyo aklima.

2 0
paylaş
+1

Buradaki açıklamaları okuyarak bir şeylere öğrenmeye çalıştım. Doktorların cevap verip gereğini yapabilecekleri bir konu. Yine de yeni doğan bebeğin sık sık emzirilmesi gerektiğini bilelim...

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.