-1

Hiç kitap okumam :D

2 3
paylaş
+4

Kitaplar rasgele okunduğunda 'aklımda bir şey kalmadı' deriz bir süre sonra.
Okumalar not alındığında, kitap hakkında kendi cümlelerimizle yazı yazdığımızda daha verimli oluyor.
Konuşma kalitesi için sesli okumalar dışında okumaları gözle yapmalıyız, dudak okuması ya da takılmalar , yavaş okumak kaliteli değildir.
Okuduklarımız üzerinde düşünmeliyiz.
Okurken dikkatimizi yazıya vermeliyiz.

+2

Kitap okumaya zorlamayla alıştım. Ama şimdi boş zamanlarımda bi dizi filmden çok kitap arıyorum. Bu konuda şunu söyleyebilirim okuma hızı kesinlikle çok önemli. Bir kitabı ne kadar yavaş okursak çıkarımlarımız o kadar az olmaya başlıyor. Bi yerden sonra uykun geliyor canın sıkılıyor ve kitaplardan soğumaya başlıyorsun. Hızlı okumaya alıştığındaysa anlam akışı hızlı oluyor ve net kavruyorsun. Buda kitaptan kopmamanı sağlıyor.

+2

Kitaptan önce ve kitaptan sonra kişide farklılıklar olur. Bu farkı görmek içinde ona göre kitaplar okuması gerekir.

0

Az okurum doğru okumak için yavaş yavaş okumak gerekli bence.

+1

Kelimeleri yavaş yavaş okumalıyız, hızlı hızlı okumanın geçiştirmekten bir farkı yoktur ayrıca okuduklarımızdan da hiçbir şey anlamayız. Okunan her bir cümle için o cümleden anlamlar çıkarmalıyız, o cümleyi düşünmeliyiz ki akılda kalır bir yanı olsun.

1 0
paylaş
+1

Çok fazla bir kitap okumuştum yoktur fakat kitabı okurken ilk öncelikle sessiz bir ortam olması gereklidir daha sonra noktalama işaretlerine dikkat etmemiz gerekir çok hızlı okursak bazı şeyleri birbirimize karıştırabiliriz Çünkü Kitap okumak bir alışkanlıktır yavaş yavaş hızlı okuyup anlamamız mümkündür okurken bir de o karakteri Kafamızda canlandır malıyız ve hikayenin içine girmeliyiz odaklanmalıyız.

1 0
paylaş
+1

Kitap okumayı alışkanlık haline getirirsek ve okurken noktalama işaretlerine dikkat edersek doğru okumasını öğreniriz ister istemez.Kitap bizi okurken içine aldıysa doğru okuyoruz demektir bana göre,çünkü hikayenin içine girmiş oluyoruz.Kitap okumak hayal gücünü ve hafızayı güçlen dirmemize
yardımcı olur.

1 0
paylaş
+2

Ambiyans dostum; ambiyansı ayarla gerisi gelir.

2 0
paylaş
+1

Hayati Akyol, Hülya Kodan tarafından yürütülmüş akademik bir çalışmada belirtildiği gibi, okuma, dil bilgi ve becerisinin kullanıldığı, okunan metnin anlaşılabilmesi yönünden de bilişsel sürecin etkinliğine gerek duyulan bir eylem. Öncelikle okuduğumuz metinleri, doğru ve akıcı şekilde okuyabilmek için sözcüklere, anlamlarına yeterince aşina olmanın uygun olacağını düşünüyorum. Ardından, noktalama işaretleri konusunda da yeterince bilgi sahibi olunmalı ki okunan sözcük dizilerinin nerede başlayıp nerede bittiği fark edilebilsin. Okuması yapılan dile belli düzeyde hakim olmanın, kitabın doğru okunmasını sağlayacağını, bundan sonrasının bilişsel sürecin kontrolünde olduğunu düşünüyorum. Artık başı sonu belli olan bir cümle okunduğunda, bunun doğru anlaşılmasının, insanın eğitimi, yönelimleri, duygusal, düşünsel durumu, okumanın yapıldığı ortam, zaman hatta kişinin yorgunluğu gibi faktörlere bağlı olabileceğini sanıyorum.

1 0
paylaş
+1

ben kitap okumayı uzun yıllar önce bıraktım kendimce sebeplerim var örnegin bizim ülkemizde makam mevki sahibi olmak kendini geliştirmek topluma faydalı olmak için yüzlerce kitap okumuş olman gerekmiyor tek bir kitap yetiyor .. o yüzden soruna gerçek anlamda cevap veremiyorum

1 0
paylaş
0

Kitaptan zevk alırsam hemen bitirmeye çalışırım ama zevk almazsam o kitap evde sürünür.

0 0
paylaş
0

İlk önce beğendiğin hoşuna giden türden kitaplar seçmek lazım ondan sonra uygun bir ortamda okumak gerekir bunlar olduktan sonra iş artık size kalıyor istek varsa okursunuz yoksa belli bir süreden sonra bırakırsiniz önemli olan istek bence.

0 0
paylaş
+2

Kitap okumak sözcük hazinesinemizi geliştirmek için yapılan çok güzel bir alışkanlık, kitabı doğru ve anlayarak okumak için sürekli okumak gerekir, sürekli okursak daha düzgün ve akıcı okumaya başlarız

2 0
paylaş
+2

Bir yazıyı, kitabı, makaleyi doğru okuyup anlayabilmek için daha fazla yazı, kitap okumamız lazım okuma hızını, okuduğunu anlamayı ve doğru okumayı sadece daha fazla okuyarak arttırabiliriz bence. Bunun dışında olanlar bana pek doğru ve inandırıcı gelmiyor ne yalan söyliyim.

2 0
paylaş
+1

kitapları çogu zaman okumuş olmak için okuyoruz burda ne demek istemiş aslında neyi elemak istemiş bunu n asıl desteeklemiş gibi şeyelri hiç düşünüyoruz sayfda tüm kelimelerbitince okuma bitiyor

1 0
paylaş
+1

Kitapları doğru okumak veya yanlış okuma olarak sınıflandırmak çok yanlış. Veya iyi bir okur demek. Her yiğidin kendine has yoğurt yiyişi vardır. Kitaplar genelde ucu açık bir şekilde yazılır. Her okur kendisinden bir şeyler bulur ve kendi okuma tarzına göre bir şeyler çıkarır. Doğru okuma veya yanlış okuma neye göre sınıflandırılıyor?

1 0
paylaş
+1

Doğru okumak okuduğundan ne anladığın ile ilgili birşey ne kadar çok okursan kelime dagarcigin ve okuduğunu anlaman o kadar gelişiyor

1 0
paylaş
+1

Dogru kitap dedigimiz kavram belli bir yas grubuna hitap eden kitaplardir. Cocuklar genelde cocuk kitaplarini tercih etmelidir. Bu kitaplar incelik ve kalinlik bakimindanda birbiribden ayirt edilebilir. Oteki taraftan bol kitap okumakta dogru okumayi ve kelime dagircigimizi gelistirmek icin iyi bir yoldur.

1 0
paylaş
+1

Kitap okurken kendimiz genelde okuduğumuzu anlarız ama sesli okuyup karşımızdakinin anlaması için noktalama işaretlerinde duraklamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Daha çok okuyup pratik yaparak daha doğru okuyabiliriz.

1 0
paylaş
+1

Kitaba başlamadan önce yayınevini, yazarı, kitabın ilk basım tarihini, kaç basım yapıldığını, öğrenmekte, önsözünün ve arka kapak yazısının okunmasından fayda vardır. Bunlar kitabın içeriğini kolay anlamamızı, bir bütün olarak kavramamızı sağlar.

1 0
paylaş
+1

Kitapları okumadan önce o kitap içeriği hakkında bilgi edinmek mantıklıdır.Ne okuduğumuzu anlamak için de kitap içinde ki bilmediğimiz kelimeleri araştırıp öğrenmek gerekir.

1 0
paylaş
+1

Kitabın kapağının çok renkli cıvıl cıvıl olması bize cazip gelmemeli aksine sade kapağı olan kitaplar daha kaliteli. Kitabı alırken hepimiz arkasındaki yazıyı okuruz, içeriğini merak ederiz. Kitabı almaya karar verdiysek alıp eve gelip hemen başlarız. Önce yazarın hayatını okuyup nasıl birisi olduğunu anlamamız lazım üstüne önsözü muhakkak okuyup öyle başlamalıyız. Ben kitabı sessiz okuyamıyorum dikkatim çok dağılıyor. Sesli okuduğum zaman daha iyi anlıyorum. Sizde kitap okurken dikkatiniz çok çabuk dağılıyorsa, aklınıza başka konular takılıyorsa sesli okumayı denemelisiniz.

+1

Eğer yanlış okuyorsam da hiç farkında değilim çünkü bunu daha önce hiç düşünmemiştim

1 0
paylaş
0

Okurken kafamızın içi karanlık olmamalı için de görüntü video gibi oynamalı karakterler birer kişi olmalı yani canlı kanlı olmasa bile görsel olarak tarif edebileceğimiz kadar tanımalıyız onları yoksa karanlık bir kafa bomboş bir okuma demektir.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.