+40

Eğitimde nasıl hatalar vardır?

Türkiye de ki eğitim de ne gibi hatalar ya da eksiklilkler var?

    -   Eğitim eğitim
40 0
72 yanıt   -  
+2

Türk egitim sistemi at yarısı sistemine benzetilebilir. Sürekli ezber ve kota.doldurarak test.cözme.üstüne eğitim güdülenmektedir. Ogrenciler yeteneklerine gore degil cozebildikleri test sorusuna göre meslek dallarina ayrilirlar. 12 yıl zorunlu olan eğitimleri genelde bir seyleri anlamak ögrenmek yerine ezberlemekle gecer. Sınav sistemi.nedeniyle Kendi ilgilerine ve hobilerine ayiracak zamanlari olmaz.

1 yorum
+1

Bence eğitim sistemimizde "eğitim" yok yarıştırma koşuşturma, karşılaştırma ve sonuç olarakta konulan sistemi koyan kişinin bile anlayıp anlatamaması var. Daha başka birşey demeye gerek var mı.

1 0
paylaş
+1

Araştırmayı öngörmeyen bir eğitim sisteminin gelişmesi mümkün değildir. Öğrencilerin okuldan sıkıldığını görüyorum artık. okulları sınavdan başka bir şey olarak görmüyorlar. Okulları sınav odaklı olmak yerine araştırarak öğrenebilecekleri bir hale getirseler eminim ki bütün öğrenciler keyifle gidecektir okullarına. O yaşlarda her şeyi merak ediyorlar öğrenmeye bu kadar açıklar bunu bastırmaya çalışmak yerine bunun arttırılması gerekiyor. Hayatında kütüphane ye gitmeden mezun olan o kadar çok öğrenci var ki. Önce öğrenmeyi öğretmek gerekiyor ki sistemin düzelmesi için bir adım atılsın.

1 0
paylaş
+1

Eğitim sistemini Türkiye eğitim sistemi olarak düşündüğümüzde en çok ele alınan problem ezberci eğitim anlayışıdır. Ezbere eğitim de sadece sınav zamanı okunur ve sınava girilir. Eğer sistem böyle devam ederse sadece işimize yarayacak bilgileri işimiz olduğu zaman bakacak ve işimiz bittiği zaman unutacağız böyle bir eğitim sistemini sonuna kadar sabote ediyorum.

1 0
paylaş
+1

Ezber bence. Konular öğretilmeli ezberletilmemeli çünkü ezberlenen şeyler kullanılmadıkça unutuluyor ama öğrenilen şeyler bir yerde kalıyor ve lazım olunca zınk diye kullanılabiliyor

1 0
paylaş
+1

Türkiyede eğitim eski cebirin olduğu dönemlere nazaran çok düşük seviyelerde.Sürekli değişen sistem nedeniyle çocukların kafası karışık acaba yinr ne çıkaracaklar korkusu ile eğitim alıyorlar. Ezbere dayalı eğitim veriliyor. Milli bilinci aşılayıcı eğitim yok. Üniversite mezunlarının işsiz olması öğrencilere okumanın boş iş olduğu düşüncesini yerleştirmekte. Bence şuanki eğitim sistemi ülkeye üniversiteli sanayi çırağı yetiştirmekte.

1 0
paylaş
+1

Ezbere dayalı bi sistem var. Bu sekilde ne ögrenciler bisey anliyor ne de yuksek aliyorlar.kopya cekmeler yükseliyor. Anlamadan okullar bitiyor. Kim daha iyi ezber yapiyorsa hep kazanan o oluyor.. hayallerde olanlar desteklenmiyor matematik turkce sosyal derken öğrenciler kendi hayallerini unutup bundan dolayı baskalarinin hayallerini sisteme dayatilan neyse onu yaşıyorlar... üzücü

1 0
paylaş
+1

Sistemin sürekli değiştirilmesi, öğrenmeye değil ezbere dayalı bir sistem olması ve öğrencilerin fikrinin sorulmaması en büyük sorunlar. Ders saatleri çok fazla ve öğrenciler alanları dışında çok fazla ders görüyor ve sınavlarda da bu derslerden sorumlu tutuluyorlar. Sınav sistemi durmadan değiştiriliyor ve eğitimle hiç ilgisi olmayan insanlar eğitim bakanı oluyorlar. Sorun çok fazla ancak çözüm yok.

+2

Bence sistemin sürekli olarak değiştirilmesi

2 0
paylaş
+1

Öğretmen padişah, öğrenci köle.

1 0
paylaş
+2

Ezbere yönelik anlatım ,uygulamanın az olması,derste anlatılan konuların çocukların ilgisini çekmiyecek şekilde anlatılması.Doğru anlatım yapan hocalara bir şey demiyorum.Hakkını vererek görevini yapan hocalar başımız üstünde yeri var.

2 0
paylaş
+3

Eğitimin öğrenci merkezli olmaması en büyük problem bence. Gençlerin ve çocukların yetenekleri, zekaları, beklentileri yeterince dikkate alınmadan paket program eğitimler veriliyor maalesef. Çoklu zeka yöntemi uygulanacak denilse de müfredat çok ağır olduğu için öğretmenler uyamıyor bu yönteme. Sık değişen sınav sistemleri, ders ve müfredat değişiklikleri de cabası...

3 0
paylaş
+7

Eğitim herkes için aynı uygulanıyor ve amaç öğretmekten çok anlayan anlar mantığıyla ilerliyor. En büyük sıkıntıda bu hoca geliyor anlatıyor anlatıyor gidiyor öğrenci kendi çabalarıyla bir şey anladıysa anlıyor. Bir kötüsü de bunun hocanın anlattığının ne bir faydası oluyor nede mantığı oluyor. Öğrencilerden genellikle ezber istiyorlar mantığını öğretip bunu yorumlama ve fikirlere önem vermiyorlar. Sınav zamanı geldiğinde kişi olmak istediği yolda sorularla karşılaşmıyor. Bunun yerine herkesle aynı yoldan ilerleyerek bir şey öğrenmeden bir şey kazanmadan bir meslekte ilerlemeye çalışıyor.

7 0
paylaş
+2

bir kere her öğrenciye aynı tür ders veriliyor bu yanlış her öğrencini yetenekleri farklı bunlara bakılarak ders verilmeli ve okullara gönderilmeli ve dersler çok ağır çoçukların vakitleri kalmıyor ders çalışmaktan konular hafifletilmeli yeteneğe göre sınavlar yapılıp ona göre okulara gönderilmeli öğrenciler...

2 0
paylaş
+2

Türk eğitim sistemi, ezber sistemine dayalı öğrencilere bir şeyi öğretmeyi kolaylaştırmayı amaçlamayan sadece sınavlardaki test sorularını alıştırmaya çalışan bir sistem. Bir de derse gelip sadece slayt okuyup öğrencilerin anlamasını, öğrenmesini bekleyen öğretmenler de var.

2 0
paylaş
+4

Eğitimde hatadan başka bir şey yok zaten. Ezberci eğitim. Öğrenciler sadece sınav zamanı gereksiz bir sürü bilgiyi çalışıp ertesi güne unutuyorlar. üstelik bu bilgiler mesleki kariyerlerinde hiçbir işe yaramıyor. O da ayrı bir dert zaten. KPSS sınavı diye birilerinin keyfi ile hazırlanmış bir sınav var. Aynı sınava mühendisi de giriyor, öğretmeni de, hemşiresi de. Sorsan bana mesleğim hakkında doğru düzgün bilgim yok ama maşallah Osmanlıyı, coğrafi konumu su gibi ezberlemişim. Böyle saçma bir eğitim olamaz.

4 0
paylaş
1 yorum
+3

Bence bizde ki eğitim sistemi başlı başına bir hata. En küçük örneğini vermek gerekirse. 12 sene ingilizce eğitimi alıyorsun ve ülkende sadece %60 lık bir oran ingilizce biliyor veya o kadar bile değil. Bence bu büyük bir eksikliktir. Yapılan sınav sistemleri ve sürekli olarak düzenin değişmeside öğrencilerin dengesini bozuyor bence. Biz 7 yaşında 1. sınıfa başlardık önceden şimdi 5.5 yaşındaki kuzenim 1 e gidiyor. Yahu çocuk daha kalem tutamıyor ellerindeki kemikleri gibi gelişmemiş daha. Çok saçma bir sistemimiz var bu düzelmediği sürece kültürlü bir neslin yetişebileceğine inanmıyorum

3 0
paylaş
+7

Saymakla bitmez klasik sınavı alıştır test ile hayatını belirle olmazki sürekli sınav sınav ALES YDS kpss yks vb

7 0
paylaş
+4

“Türk Eğitim Sisteminde iki büyük eksik vardır:
1-Eğitim
2-Sistem”
En beğendiğim cümle olabilir.

4 0
paylaş
+1

Bence eğitim sistemimiz baştan aşağı 6anlusliklar içinde. Ve de her sene sistem değiştiriliyo. Her gelen bakan sınav sistemini müfredatı değiştiriyo. E ne yapsın bu çocuklar şimdi. Belli bir sistem olur onu kullanırsın. Sürekli sistem değiştirmek nedir yani. Birde ezbere dayalı bizim eğitim sistemimiz akılda kalıcı değil. Bunada bir çözüm bulmaları gerekiyo bence.

1 0
paylaş
+1

Eğitim de elbet ki bir çok hata ile karşılaşılıp moral bozukluğuna yol açılır ama buna o kadar takıntılı olmamalıyız sonuçta bir şey öğrenmek istiorsak o şeyi kavrayıp araştırıp kavramamız lazımdır yani hatalar la öğrenilir asıl o yüzden her şeyle karşılaşmayı göz önünde bulundurarak yapmalıyız. Iyi günler.

1 0
paylaş
+2

Balığa uçmayı kuşa yüzmeyi öğretiyoruz çünkü. Kimsenin yeteneğine bakılmıyor. Müziği çok seven birini sadece matematiği iyi diye mühendis yapabiliyoruz. Gerçi birde gelecek kaygısı var. Mecbur bırakılıyoruz biseylere. Sistemin kölesi olmuşuz yani.

2 0
paylaş
+3

Eğitimin en büyük hatalarından birisi bir dersi sevdirmeden önce onun içeriğine girmek, mesela matematik kimse sevmez çünkü sayılara bakınca karmaşık gelir ama çok kolaydır ama bu en başında sevdirilerek yapılmadığı için temeli olmayan bilginin sonuda olmuyor maalesef.Bence eğitimde defter kitap ders saati değil zihniyet ve anlatım tarzı değiştirlmeli diye düşünüyorum en doğru yol bu...

3 0
paylaş
+3

Türkiye’nin yıllardır kanayan yarası bu eğitim sistemi. Bir türlü çözüm bulumanadı. Her gelen eğitim sistemi üzerinde farklı farklı yorumlar yapmakta. Bundan dolayı Türk eğitim sistemi üzerinde bir kalıcılık olması mümkün olmadı.

3 0
paylaş
+1

Hangisini sayalım ya küçükken komen neye yeteneği isteği varsa direk oraya yoğunlassa

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.