+2

Ya bu çok değişkenlik gösteren bir durum ama ben karşılıklı olduğunu düşünüyorum yani her ikisininde çabasının olması lazım tek taraflı kimse kimseye zorla bir şey veremez

+3

Bu konuda bence her iki taraftan da kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda sadece tek tarafı suçlu olarak göstermek yanlış olacaktır. Her iki tarafında sorumlu olduğunu düşünüyorum.

3 0
paylaş
+3

Elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan, öğrencilerini çocukları gibi seven, önemseyen sahiplenen öğretmenlerimiz var. Yani öğretmenler başarısız dersek onlara genel anlamda haksızlık etmiş oluruz. Pırıl pırıl öğrenciler var onlar nasıl başarılı oluyor. Sürekli faturayı hocalara kesmek doğru değil.

3 0
paylaş
+3

Aynı fikirde olduğumu söyleyemeyeceğim. Öğretmen tahtada takla dahi atsa bazı öğrenciler için yapabilecek hiç bir şeyin kalmadığı anlarla karşılaşıyoruz. Ama evet öğretmenler açısından bakarsak onların da ilgilerini çekemeyecek şekilde ders anlatıyorsa sorumlusu kesinlikle öğretmenlerdir diyebilirim.

3 0
paylaş
+2

Bu konunun genellenmesi doğru olmaz. Çünkü benim gözümde başarısız , çabalamayan öğrenci de vardır öğretmende.Ama öğretmenin didindigi, öğrencinin çalışmayıp başarısız olduğu durumlarda mevcuttur.

2 0
paylaş
+1

Bence öğretmeni dinlemeyen öğrenciler vardır.Ama bu soru oldukça değişkendir çünkü düzgün anlatmayan öğretmen de olabilir.Bu soru oldukça değişken bence

+1

Bence öğretmen olmanın kutsal olması yanıda budur başarısız öğrenciyi başarılı yapabilmek.Bir öğrenciyle olan iletisimin sadece dersse evet bence öğretmenlerin kaybedecegi çok şey vardır. Eğer bir anne çocuğunu sadece kendi istekleri doğrultusunda büyütmek isterse o çocuktan hiç bir meyve alamazsınız.Eger bir öğretmen sadece üniversitede ilkokulda orta okulda lise de gördüklerini vermeye çalışırsa sadece kendi istedigini verir.Ama ondan istediği meyveyi alamaz ne yazık ki ...

1 0
paylaş
+1

Çok doğru valla öğrenci başarısız ise öğretmenin başarısızlığı bu ben lise hayatım boyuca her sınavda matematikten 100 alıyordum benimle beraber bütün sınıfta aynı puanı alıyordu çünkü hoca cevapları tahtaya yazıyordu biz de yazıp veriyorduk kağıtları. Bu hocanın bana öğrettiği tek bisey yok keşke ogretseydide 30 alsaydım liseden sonra çok zorluk çektim.

1 0
paylaş
+1

Öpretmenin de idealisti varken sırf iş için yapanı da var, öğrencinin de öğrenmek için geleni varken eğlenmek için zorunluluktan geleni de var. Suç bence herkesin kendisinde, öğrenmeye niyetli olan her öğrenci bir şekilde öğrenir.

1 0
paylaş
+1

Öğretmeni dinlemeyen öğrenciler vardır. Dinlemedikleri için dersten geçemezler ve öğretmenlerini suçlarlar. Beni öğretmen bıraktı derler.

+1

Kesinlikle doğru yoksa öğrencilerin başarısız olmasının başka açıklaması yok öğretmenler çok kötü bide sistem.

+1

Her ikiside önemli öğrenci dersi öğrenmeye hevesli olmalı. Aksi halde hevesi olmayan öğrenciyi en başarılı öğretmene verilse nafile . Öğretmelerdede her öğretmenin anlatim sekli farklıdır kimisnde dersi anlarsınız kimisinde karışık gelir .

1 0
paylaş
+1

Karşılıklı başarı olmalı bence. Tek taraflı olursa başarı olmaz. İki tarafta üstüne düşeni yapmalı. Öğrenci düzenli olarak ders çalışmalı. Öğretmen de dersini güzel anlatmalı. Böyle karşılıklı olursa iki tarafta başarılı olmuş olur . Her başarılı öğrencinin arkasında başarılı bir öğretmen olmalıdır. Başarılı olmak için de çaba göstermek gerekir. Çaba ve çalışma olmadan başarı elde edilemez.

1 0
paylaş
+1

Öğretmen ile öğrenci arasında güçlü bir bağ kurulması lazım. Öğrenci ne öğrenmek istiyorsa öğretmen öğrenciye onu öğretmeli. Öğretmenin ilk hedefi öğrenciye ahlakı, sevgiyi, merhameti, düşünmeyi ve sorgulamayı öğretmeli. Ahlakı olmayanın hiçbir şeyi olmaz. Öğrenciye özgüven eksikliği yaşatmamalı. "Senden bir halt olmaz" değil "Geleceği aydınlatacak bir ışıksın" demeli.
Öğretmen bir anne ve babadır. Ben de keşke öğretmen olsaydım bu yazdıklarımın aynısını yapardım. Sayısalım çok kötüdür. Ilk önce ben öğreneceğim ondan sonra öğrenciye öğreteceğim. Ama torpil söz konusu olunca öğretmen olma hevesim gitgide azalıyor.

1 0
paylaş
+1

evet biraz doğru ama şimdi sen hiç çabalamayan bi işi beceremeyen yapmakta isteksiz olan çocuktan ne bekleyebilirsin hadi hoca iyi bir platform izlese eğlenceli anlatsa bu nereye kadar sürebilir tamam öğretmenler gereğini yapmalı ama tüm suçu sen sadece hocalara atamazsın çocuk istemiyorsa zorlamayacaksın istemiyorsa istemiyor bunun ne öğretmenle ne öğretme şekliyle alakası var bunun tek sorunu çocuhun kafasının içi onun dışında hiç bir kusur yok hocalarda ben şu ana kadar hocada (nadiren) kusur gördüm hocalar yıllarca okumuş dervişler gibidir sevdiklerin işin peşinden koşan bir insan topluluğudur para kazanmak için dişini tırnağına takıp para kazanan insanlar onlar onları böle suçlamalarla ört pas edemeyiz bence haklımıyım fikri haklıysam haklısın de (anlayan anlar :D ) cevabım faydalı olduysa beğenirseniz çok sevinirim :D

1 0
paylaş
+1

Katılıyorum öğretmen iyi bir öğretici olmalı, öğrenciyi her haliyle tanımalı, öğrenci dersi nasıl ve hangi şekilde anlar çözmeli, öğrenci ile arasında gerçekten bir öğretmen ve öğrenci ilişkisi olmalı

1 0
paylaş
+1

Bu konu çok çetrefilli ve tartışmaya açık bir konudur bence. Zira her öğrencinin kapasitesi aynı değildir. Mesela ben muşun en ücra bir köyünde öğretmenlik yapıyorum ve öğrencilerim gerçekten çok zeki ancak aralarında biri varki ne yaparsam yapayım ilerleme kat etmiyor. Özel ders verdim özel ilgilendim falan ama bir türlü olmadı belki benden çekiniyor veya brni sevmiyor diye başka bir öğretmenden de yardım aldım ama yine olmadı. O yüzden öğretmen ne verirse versin öğrenci almak istemedikten sonra bişey yapamazsınız

+1

Yani herşeyin öğretmen ile alakası olduğunu zannetmiyorum. Sıralamaya bakarsak hatalı ama toplama bakarsak mantıklı.

+1

Arkadaşlar ben bunu şöyle özetleyeyim. Kimse günah keçisi aramasın suç sistemin suçudur. Sistem güzel sanatlara kabiliyeti olan öğrenciyi elektrik bölümüne gönderirse burada çocuk ne yapsın öğretmen ne yapsın hadi söyleyin bakalım. Ama kimse kral çıplak diyemediği için hep top çevriliyor.

1 0
paylaş
+1

Bence her öğrenci aynı dersi görmek zorunda değil herkes kendi yeteneklerine göre öğretim görsün birde okul zorunlu olmasın

+1

kesinlikle katılıyorum canları isteyince ama çok iyi anlatıyolar

1 0
paylaş
+1

Öğretmen iyise,öğrenci dinler.Öğretmen iyi değilse,oöğrencide onu dinlemez..

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.