4.7

Hatıra Defteri

önce - ürün kategorisine merak-edilenler ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Hatıra defteri 1990 yılında ki çocuklar arasında çok popüler olan bir eşyadır. Okul bitmeden önce herkes sınıfta ki arkadaşlarına hatıra defterini uzatır ve onlar için bir sayfa ayırdıklarını söylerlerdi herkes de kendisi için ayrılan sayfaya arkadaşı hakkında güzel şeyler yazardı hatta bazıları kalp falan çizerdi.

5

Lise yıllarında tutulan, her arkadaş için ayrı sayfayla ayrılan süslü defterlerdir. Şiirler yazılır sayfalara, adresler yazılır ki hiç kopulmasın diye... Gene de zaman uzaklaştırır işte insanları. Cep telefonları, tabletler çıktıkça tarihe karışmışlardır ama isimleri bile güzel duyguları hatırlamaya yeter...

5

Hatıra defterı aslınsa soyle bır baskasına ıcın acıya acıya anlatamıyacagon olayı oraya dert ortagın ayoldasına kaleme kagıda rahatlıkla anltamak demetır ama hayat ya bı ıste kımıne hatıra defterı yaptırır kımınede uvak yaptırıp ucurtuyır ama uzulmek yıkılmak olmaz bızım kıtabımızda gencler

5

Anılarımızı ve olayları yazıp ilerde okuyup hatırladığımız ve yazdığımız deftere denir

5

Hatıra Defteri, küçüklüğümde bütün arkadaşlarıma, öğretmenlerime, komşularımıza verip onlardan bir şeyler yazmalarını istediğim bir defterdi. Hatıra defterim hala duruyor ve okudukça yüzümde bir tebessüm oluşuyor. Çünkü daha yeni yazmayı öğrenmiş yazım kurallarının ''y''sini bilmeyen bir kızdım ve bir sürü şey yazmıştım.

4

Hatıra defteri,küçük yaştayken arkadaşlarımıza kendimiz hakkında ne düşündüklerini yazdırdığımız bir defterdir. Yıllar geçtikçe arkanızda sizi seven ne kadar çok insan olduğunu size belirten bir defterde olabilme potansiyeli var.

5

zamanında hepimiz kutmuştuk hele ki küçükken nasıl da eglenceliydi herşeyi yazar sonra zaman geçinçe tekrar okurdum kimi zaman güler kimi zaman ağlardım anılar işte

5

Hatıra defteri eskiden çok ucuz ve cüzi rakamlara satılan genelde kızların tercih ettiği defterlerdir. Mezun okur iken akımlarında ve arkalarında güzel anılar kalsın diye sınıf arkadaşlarına filan doldurtulurmuş. Bazen yaz yaz kolun yorulur o defterlere. Ebat olarak genelde ajanda boyutlarında filan olur. Hatta bir ara kokulusu da çıkmıştı onların. Renkli pembiş pembiş filan.

4

Ortaokulu yıllarımda tuttuğum kilitli bir defter idi. Üzerinde kalpli bir çerçeve vardı ve içine resmimi koymuştum bana ait olduğu anlaşılsın diye. Bunun için bir araya simli kalem almıştım. Başta ögretmelerime daha sonra sınıf arkadaşlarıma hatıra kalma amaçlı yazı yazdırmıştım. Ama sonradan evimizden taşınırken kaybettim.

5

Özellikle 90 lı yıllarda popüler olan kişler halkındaki duygu ve düşüncelerinizi özgürce kağıda döktüğünüz bir sosyalleşme aktivitesi. Bunun yerini günümüzde sosyal paylaşım siteleri aldı diyebiliriz.

5

Bu başlık beni geçmişe götürdü .İlkokul yıllarında genellikle arkadaşlarımın zorla hatıra yazısı yazdırdıkları meşhur defter.Tabi o zamanlarda hatıra defteri klişeleri haline gelmiş sözle başlanırdı : Kalbin kadar bu temiz sayfayı bana ayırdığın için teşekkür ederim vs. Güzel yıllardı .Şimdi okullardan mezun olan sınıfındaki kişiler geriye hiçbir şey geri kalmasını bırakın, yüzlerini dahi görmek istemiyorlar .

5

Hatıra defteri çocukluk yıllarında arkadaşlarımıza kendimiz hakkında yazı yazdırmak için kullandığımız süslü defterlerdi. Benim de vardı ve çoğu arkadaşım yazmış neredeyse ilkokuldan. Hepte klasik söz olan bana bu kalbin kadar temiz sayfayı ayırdığın için diye başlar cümleler. Bitirirken de mavi önlüğünde başarılar, beyaz gelinliğinde mutluluklar cümlesi kullanılırdı.

Hatıra Defteri ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.