5.0

Naneli limonata

önce - ürün kategorisine Gürcan ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Zaten ferahlık veren bir içecek olan limonataya eklenen taze nanenin verdiği aroma ile daha da ferah ve rahatlatıcı bir içecek elde edilmiş olur.Özellikle sıcak yaz günlerinde kocaman bir bardak naneli limonata yaşama sevinci katar insana.

5

Daha önceden hiç tatmadığım bir içecek onun için pek yorumda bulunamam ama normal limonata içtim ve tatları güzel sıcak havalarda 1 bardak soğuk limonata iyi gider.

5

Limonata, limonsuyu, şeker ve suyun karıştırılmasıyla yapılan çok güzel ferahlatıcı bir içecektir. Limonata genellikle yaz aylarında tüketilir ve insanı ferahlatır. Naneli limonatada ise limonatanın sahip olduğu ferahlatma etkisi iki katına çıkar. Naneli limonata da normal limonata kadar lezzetlidir ve özellikle yaz aylarında lıkır lıkır içilir.

5

Yazın gelmesiyle beraber içimizi ferahlatacak içecekler içmeye başlarız. Tabi burada önemli olan nokta şu serinlemeye çalışırken sağlıksız içeceklerle sağlığımıza zarar vermemek gerekiyor.Sağlıklı içeceklerin başında ise hiç kuşkusuz limonata geliyor içindeki nane tadını öyle fresh hale getiriyor ki .Kesinlikle güvenilerek tüketilebilecek içeceklerden dir ,tabi ev yapımı olmasına dikkat edilirse :)

5

Naneli limonata diğer adıyla kıbrıs limonatası dır normal el yapımı limonatyla içine nane şurubu ya da normal nane koyarak naneli limonata yapabiliyoruz

5

Yaz aylarında çokça sıcakların altında serinlemek için içilen içeceğin içine refahlık getiren nane eklenerek daha güzel olur. Nanenin kokusu ağır olursa limonata daha güzel olur.

5

Naneli limonata özellikle yaz aylarında insanın içini ferahlatan ve rahatlama hissi uyandıran ekşi ve acı karışımı bir içecektir. Nane hafif acılık hissi katsa da limonatayı daha da güzelleştirir. Birçok cafede rahatlıkla bulabilirsiniz. Çoğu cafede ise yapılmaz. Genelde menüde limonata ve naneli limonata olarak ayrı ayrı geçer.

5

Çok pratik bir limonata tarifim var:
1 adet limon
1 adet portakal
3 su bardağı toz şeker isteğe göre artırılabilirir.
1 tatlı kaşığı limon tuzu.
Bir tatlı kaşığı yoğurt.
Bir küçük tutam taze nane yaprağı.
portakal ve limonu buzluğa atıyoruz. Hatta şimdi mevsimiyken dolaba biraz stoklanabilir çünkü yazın elinize geliveriyor.şimdi donmuş portakal ve limonu rondoya koyupşeker limon tuzu ve yoğurdu koyup iyice parçalıyoruz.içine biraz içme suyu katıp özünü suya vermesini sağlıyoruz.Bu karışımı iyice süzüp 3 litre suyla çoğaltıyoruz.yani 1portakal ve 1 limondan 3 litre limonata elde ediyoruz.

5

Yazın cafelerde en çok tercih ettiğim insanın içini serinleten harika bir içecek. Bazen üşenmezsem evde kendim bile yaparım. Hem faydalı hem de ferahlatıcı çok güzel bir içicek.

Naneli limonata ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.