4.5

Bebek uyutmak.

önce - diğer kategorisine ALFA ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde uyuması için karnın tok, altının temiz olması lazım. Bebek için bu şartları sağladıktan sonra bebek beşikte yatıyorsa beşikte...Eğer beşikte durmuyorsa kucakta uyutmaya çalışırız. Bebeği beşikte uyumaya alıştırmak anneyi rahat ettirecektir. Bebeği uyutmak için temel kural sessiz sakin bir ortamdır. Bunun da istisnaları vardır aslında. İnsan duyu organları ani değişimlere tepki verir ve sürer durumlarıda göz ardı eder. Bu şu demek; bir bebek sürekli çalışan bir elektrikli süpürge srsinde de uyuyabilir. Taki o süpürge srsinin şiddeti deyişene kadar. Bunu haricinde sessiz ortam da bebeğinizi ileri geri hareketlerle sallamak denilen işlemi yapıyoruz ve bunu yaparkende ninni denilen kafiyeli yumuşak sesli melodiler söylüyoruz ve bebeğimiz mışıl mışıl uyuyor.

paylaş - şikayet
3

Kolay kolay bir bebek uyumaz. Fakat bir güzel banyo yaptirirsaniz mis gibi uyur. Birde eskiden ayakta sallarlardi. Smdi onun yerini modern beşikler aldı. Kendi kendine sallananlar var. Eskiden bebek uyutmak daha zevkli ve çok güzel bir his uyandırirdi.

4

Genellikle sessiz ve sakin bir ortam olması şarttır.bebegin uyuyabilmesi icin karnın tok olması ve aktif zaman geçirmesinede bağlıdır.bebek uyutulurken genellikle ayakta sallanır ama bu yöntem bebek acısından sağlıklı degildir bu yüzden besikte sallayarak veya da pışpışlayarak uyutmak daha iyidir ve cok meşakatli bir istir

5

Sesiz ortam olması gerek, karnı tok altı temiz olmalı uyuturken nini söylemek de faydalı,beşikten uyması daha sağlıklı.

4

Bebeklerin uyumusi için karnının tok olması ve altının temiz olması lazım başka türlü uyumazlar. Bebekleri çok severim ama ağlamalarina dayanamıyorum hemen sinirleniyorum çok rahatsız oluyorum bebek işte yapacak bişey bulamıyorum ve susturmak için her türlü Maymunlugu yapıyorum. Bebek iyidirler ya.

5

Bebeğin fiziksel ihtiyaçlarının giderilmiş olması gerekir. Bazen bebeği ayakta ya da beşikte sallanması yöntemi uygulanır ama bu yöntemin bebeklere zarar verdiği uzmanlar tarafından açıklanmaktadır. Yeterli sevgiyi ve teması hisseden bebekler rahatça uyuyacaktır.

5

Sanırım dünyanın en zor şeyi aşırı derecede sabır isteyen bi olay uyumaz ağlar sizi çileden çıkartır gerçekten çok zor

4

Bebek uyutmak gerçekten büyük bir sanat ve büyük bir meziyettir. Acayip zor bir iş. Allah bebeği olanlara kolaylık versin.

5

Bebek uyutmak, özellikle çok ağlayan, çok hareketli bir bebeği uyutmak çok zordur. Bunu genellikle anneler yapar ve eğer bebek emme dönemindeyse anne bebeği emzirerek uyutur. Bebek büyüdüğünde ise kucakta sallama, ayakta sallama, beşikte sallama gibi alternatifler gelişir. Anneler çoğu zaman bebek uyutma yüzünden uykusuz kalırlar.

5

Bebek uyutmak oldukça sabır isteyen bir iştir. Tam uyudu dediğin an arkanı dönmenle birlikte çığlık çığlığa bir ağlama sesi duyulur. Belki de saatlerce sallaman gerekebilir. Genellikle gazı olan 6 aydan küçük bebekler uyuma konusunda bir hayli sıkıntı yaşarlar. Yine de bebek uyutmak dünyanın en güzel ve en keyifli deneyimidir.

Bebek uyutmak. ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.