4.3

Gücenmek

önce - diğer kategorisine Vldnus ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Gücenmek, sevdiğiniz ve değer verdiğiniz kişi tarafından yapılan bir harekete veya söylenen bir söze kırılmaktır. Gücenmek, beklemediğimiz kişiler tarafından yapılan ve bizim üzülmemize sebep olan şeyler sonucunda oluşur.

4

Bir kişinin bize karşı yapmış olduğu davranış, hareket yada sözün bizi üzecek seviyede olması durumunda bu işi yapan kişi sevdiğimiz bir kişi ise bu olaydan dolayı ona güceniriz.

5

gücenmek sevdiğinizin bir sözüne veya bir davranışına karşı aldığınız takındğınız tavır anlamına gelmektedir. Bazen gücenmeden karşı tarafın haberi olmaya bilir. gücenmeyi ortadan kaldırmak içinde halk arasında gönül alma dediğimiz olay vardır. gücendirdiğin kişiyi hoş sözlerle mutlu edincce gücenme ortadan kalkmış olur normal yaşantınıza devam edebilirsiniz

3

Sevip değer verdiğiniz birinin hal ve hareketleri ne yada söylediği cümlelere üzülmek birde beklemediğimiz birileri olunca daha çok güceniyor insan

3

Herhangi bir konuda muhabbet ortamında yada bir olay karşısında kişiye karşı iğneleyici aşağılayıcı yada konu hakkında olumsuz düşüncelrr ve konuşmalar sergileyerek kişinin hassas olduğu olumsuzluk belirten durumlara mağruz kalması incinmesi durumudur.

5

Hayatımızda olan bir insandan hiç beklemediğimiz lafları işitmek, haketmediğimiz davranışları gördüğümüz taktirde olan kırılmalarımıza gücenmek denir.

Gücenmek ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.