4.2

Ofis

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Ofis dilimize İngilizceden geçmiş bir sözcüktür.. orijinali office şeklindedir.. dilimizde iş yeri, daire, büro anlamlarında kullanılır.. ancak iş yeri ofis sözcüğünden daha geniş kapsamlı bir ifadedir.. ofis sadece masa başı işlerin yapıldığı, genellikle müşteri kabul etmeyen ve bir şirketin yönetim işlerinin yapıldığı yerler için kullanılır.. Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi de çiftçiler arasında kısaca ofis diye anılmaktadır..

3

Ofis kelimesi dilimize İngilizce'den geçmiş bir kelimedir. Kelimenin direkt anlamı kişinin çalıştığı yerdir. Örneğin insanlar ben ofise gidiyorum derken bahsettikleri şey ben işe gidiyorumdur. Ancak kişi kendine evde de ofis yapabilir. Çalışma alanı evin içerisinde bir ofiste olabilir.

4

Ofiste mülkü sözlük anlamına göre işyeri büro anlamında kullanılan bir kelimedir bazen de bir mola alım satımı yapılan yerlere de denilmektedir Yani iş yerlerinde bulunan insanların bilgisayarların yazılım çizim işlerini yaptıkları yerlere denilmektedir buralarda toplantılarda yapılabilir

4

Ofis dilimize İngilizceden gelen bir kelimedir asli Office dir. Anlamı ise kişinin çalıştığı bir ortamdir. Büro da denilebilir burada bir süre bilgisayar ve dosya vardır başkalarının işlerini gelir giderleri yada başka işler için kurulan taplantilar olan düzgün yerlerdir. Genellikle bu zamanda evdede ofis açılabilir burdanda işlerinizi halladebilirsiniz.

5

İş hayatında yöneticilerin ya da masa başında çalışanların bulundukları odalara ya da dairelere verilen addır. Büro kelimesinin eşanlamlısı olarak kabul edilebilir. Günümüzde daha yaygın olarak kullanıldığı gözlemlenmektedir.

Ofis ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.