4.5

El yıkamak

önce - diğer kategorisine ALFA ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ellerimizi dış ortamda, yani kamuya açık yerlerde yıkıyacaksak kesinlikle hijyen açısından sıvı sabun tercih etmeliyiz. Ellerimizi yıkamak için el kalıp sabunu kullanıyorsak ellerimizi hafif suya tutup sabunu avuç içimizde dairesel hareketlerde döndürerek köpürtürüz. Sıvı sabun kullanıyorsak bir sıkım sabunu elimize alırız. Daha sonra köpüklü ellerimizi otuz saniye boyunda; parmak araları, tırmaklar ve elimizin üstü olmak üzere ovuşturuyoruz. Mikropların kırılması için otuz saniye boyunca ovuşturmak önemli! Daha sonra su ile güzelce durularız. Ve hemen kuru bir havluyla kurularız.

paylaş - şikayet
5

El yıkamak doktorlarında tavsiye ettiği ve sık sık yapmamızı önerdiği eylemdir temizlik imandan gelir nede olsa fakat sabun seçerkende iyi olanı tercih etmeli ve 5.5ph değeri olandan almalıyız

5

Sık sık el yıkamak kişinin sağlığı açısından önemli ve gereklidir. Dış dünya ile temasımızı ellerimizle sağlıyoruz çoğunlukla. Ve mikroplarla en çok karşılaşan organımız oluyor ellerimiz. Sabunla iyi bir şekilde yıkanması mikroplardan ve ve hastalıklardan koruyucu olacaktır.

5

El yıkamak hijyeni sağlamanın en kolay yoludur. Dışarıdan gelince, yemeklerden önce, yemekten sonra, tuvaletten çıkınca ve kirli hissettiğimiz her an elimizi yıkamalıyız. Ama malesef bu basit hijyen kuralından bihaber olan insanlarla yaşıyoruz. Bir insan nasıl tuvaletten çıkınca elini yıkamaz. Pis insanlar.. Temizlik zor değil sadece 2 şey yeterli su ve sabun, kullanın lütfen..

paylaş - şikayet
5

El yıkamak, dokunduğumuz yerlerden, tuttuğumuz şeylerden kaptıüımız kir ve mikropları temizlemek için su ve sabunla yapılan işlemdir. Özellikle yemeklerden önce ve sonra el yıkanması gerekir. Bu ayrıca İslam dininde sünnettir.

5

Elllerimiz sürekli her ortama temas halinde olduğundan en çok mikrop taşıyan organdır o nedenle elleri sürekli yıkamak temizliğine dikkat etmeliyiz sağlık açısından elimizin temiz olması gerekir her zaman

4

El temizliği son derece önemlidir. Gün içerisinde tüm işleri ellerinize yapıyoruz. Yemek yemek, otobüste tutunmak, el sıkışmak, yazı yazmak, gazete dergi okumak, alışveriş yapmak, para yatırmak gibi mikrob oranı yüksek tüm işlemleri yapıyoruz. Bu nedenle el temizliğine çokça dikkat etmemiz gerekli. Mümkün olduğunca sık ellerimizi yıkamalıyız. Özellikle yoğun işlerden sonra çok daha dikkatli olmamız gerekli. Hele ki toplu taşıma gibi yoğun insan yoğunluğu ve teması olan yerlerden sonra özenli olmamız gerekli.

4

El yıkamak bizim mikroplardan ve zararlı organizmalardan korunmamızı sağlar

4

ellerimizin yıkanma amaçları öncelikle insanların grip olmamak için hepatit a karşı ishale karşı önemlidir.vede bir çok hastalığı da karşı da kendimizi korumamız için çok önemlidir bir çok bulaşıcı hastalıktan korunmak içinde önemlidir.mesela bir para bir çok insandan elden ele gelen paralardaki mikroplardan korunuruz.

3

El yıkamak ellerimizi ellerimize bulaşan bakterilerden arındırmak amacıyla su ve sabun ile yıkama eylemidir. Çocuklarımıza da bu alışkanlığı erken yaşta kazandırmalıyız. El kirliyken yüze dokunmamalıyız.

El yıkamak ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.