5.0

Dondurma yemek.

önce - diğer kategorisine ALFA ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Dondurma form olarak iki şekilde sunulur. Bunlar: Külah ve kaptır. Külahta dondurmayı yemek için, önce külah avucumuzun içi ile kavranır. Daha sonra dondurma tercihe göre ya ısırılır, ya emilir veya da yalanır; külahta olan dondurmayı bu usüllerle yiyebilirsiniz. Dondurma eğer kapta ise, bir kaşık yardımıyla ufak lokmalar halinde alınır ağıza götürülmek suretiyle tüketilir.

paylaş - şikayet
5

Dondurma yemek, genellikle yaz mevsimlerinde havanın sıcaklığından ve bunaltıcılığından bir nebze uzaklaşmak yapılır. Dondurmalar, soğuk, çeşitli meyvelerin aromasını içeren kremalardır. Külahta, çubukta ve kutuda seçenekleri vardır.

5

Genellikle yaz sularıyla beraber sıcaklığın artışı bize serinlemek hissini de beraberinde getiriyor.herkes sicaklardan fazla etkilenmemek için kendince yollara başvuruyor .kimisi denize gidiyor, kimisi soguk içecek içiyor kimisi de dondurma yiyor.yazın olduğu gibi kışın da dondurma yiyene var ama ben soğuk algınlığı problemle karşılaşmamak için dondurmayı yazın tüketmeyi tercih ediyorum. En sevdiğim dondurma çeşidi ise Çilekli kakao ve sade olani :)

5

dondurma bundan yüzyıllar öncesine kadar dayanan dağların tepelerinde alınan karların üzerine de bir çok çeşitli meyvelerin suları yada meyveler bal gibi şeylerin konması ile yapılırdı.şu anda süt şeker ile yapılır.içerisinde de bir çok meyveler vardır mesela çilekli muzlu ballı çikolatalı gibi olabilir.yaz aylarında da dondurma yemek insanları ferahlatır.

5

Dondurma eskiden yazın yenilmesi tavsiye edilirdi. Ama artık yaz kış dondurma yeniliyor. Özellikle kaymaklı ve çikolatalı tercihim. Dondurma yemek çok çeşitli olabilir. Isteyen külahta, kapta ya da kağıt helva içine de koyarak yiyebilir. Dondurma yemek hasta etmez, buzlu buzlu yemek hasta eder.

paylaş - şikayet
5

Dondurma yemek eskilerde daha çok külah üzerinde yenilirdi şimdi her çeşit dondurmalar var marketlerde çubuklu külahlı tabakta tatlı çeşitleri ile birlikte dondurmayı yazları sevmeyen yoktur herhalde soğuk tatlı olarak vazgeçilmez bir ürün

Dondurma yemek. ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.