4.1

Çay partisi

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Özellikle kadınların öğleden sonraki saatlerde yaptıkları, çay eşliğinde pasta, börek, salata, tatlı gibi yiyeceklerin tüketildiği toplantılardır. Öğleden sonraki saatler tercih edildiği için "beş çayı" da denir. Ev kadınlarının buluşup birbirlerini görebildikleri, birlikte zaman geçirebildikleri toplantılardır.

5

Çay partisi, bir nevi kadınların altın günleridir. Genellikle kadınlar arasında yapılır. Kadınlar toplanırlar ve poğaça, pasta, börek eşliğinde çaylarını içerler. Buna çay partisi denir. Ayrıca küçük kızlar da oyuncak bebekleriyle çay partisi oyununu oynarlar.

3

çay partisi bir çok yerde değişik şekillerde yapılır mesela evlerde çocuklarla yapılabilir çay partisinde çay demledikten sonra yanında da bir çok çeşitli bisküvilerinde olduğu bir partidir bazende ana okullarında da öğleden sonraları yada öğlende yapılır vede bundada çeşitli yiyeceklerle çay içilir bazende kadınlarında yaptığı olur.

4

Çay partisi deyince aklıma akşam misafirliğe gidilmiş önüne çay gelmiş gibisinden şeyler geliyor

4

Kuru kuru gitmez bu cay deyip yaninda yapilan borekler pogcalar pastalar....:)

4

çayın kuru kuruya gitmez yanda kuru pasa bögrek püsküt şartır

5

Çay partisi denilince aslında çeşit çeşit çayların biraraya getirilip her birinin tadını denemek ve en sonunda herkes tadını beğendiği çaydan bardağına koyarak bir masanın etrafında oturup çayları yudumlayarak içerken yanında çerezleri yiyerek sohbet etmek, çay partisi böyle olması gerek

Çay partisi ortalama puanı 4.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.