4.5

Fetih

önce - diğer kategorisine littleglasses ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Fetih kelime anlamı olarak bir yeri ele geçirmedir. Fethetmek, o yeri tamamen kendi hakimiyetine almaktır. Bu kelime kullanılınca birçok insanın aklına ilk olarak İstanbul'un fethi gelecektir. Bu konuda birçok film çekilmiştir ve bu konuda bir şey bilmeyen pek insan bulunmamaktadır. Tarihimizin en güzel örneklerinden biridir.

5

Fetih kelimesinin anlamı, "Bir yeri ele geçirmek, üzerinde mülkiyet hakkı kazanmak" şeklinde açıklanabilir. Türk kültüründe bu kelime hemen 1453 Yılındaki İstanbul'un fethini akla getirir. Yüzyıllar boyunca tüm Türk-İslam medeniyetlerinin hayali ve hedefi olan bir fetih olduğu için bu kadar anlam kazanmıştır. Ayrıca tüm dünya için bir çağın bitip başka bir çağın başlaması anlamına gelmektedir.

4

Fetih demek insanların bir kenti veya herhangi bir ülkeye düşman olan insanların elinden savaşarak alma işleri ne denir bu kelime en çok müslümanlar yaptıkları işler için verilen bir isimdir Osmanlı'da Bir ülkeyi savaşarak almaya denirdi Fetih elimesine en iyi örnek olarak İstanbul şehrimizin bizanslılardan 29 Mayıs 1453 yılında alınmasına Fetih yani fethedilmiştir

Fetih ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.