5.0

Motivasyon

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Motivasyon dilimize Fransızcadan geçmiş bir sözcüktür.. orijinali motivation şeklindedir.. motivasyonun türkçe karşılığı ise isteklendirme, güdüleme olarak belirlenmiştir.. motivasyon bir psikoloji terimi olarak kullanılır ve dürtü ya da ihtiyaçların etkisiyle harekete geçmeye hazır hale gelmeyi, amaca yönelik davranışlarda bulunmayı ve hedefe ulaşarak rahatlamayı tanımlar..

5

Bir şey üzerinde çalışma yapan insanların yaptıkları eyleme kendilerini daha iyi verebilmeleri için önemli olan bir duygu diyebiliriz.Genellikle spor müsabakalarında çokça duyduğumuz kelime çevrenizdeki insanların size yapabileceğinize dair iyi niyetleri güzel sözleri ile motivasyon artması kaçınılmaz bir hale gelir.

5

Motivasyon kişinin yaptığı işe daha iyi odaklanabilmesi için söylenebilecek sözler, çalınan bir şarkı ya da bir bakış bile olabilir. Kişiye güç ve devam etme isteği veren her şey bir motivasyon kaynağıdır. Motive olmak genellikle oldukça kolaydır, zor olan devam ettirip yapmak istediğin şeye odaklanabilmektir.

5

Motivasyon bireyin belli uyarıcıların etkisi ile bir faaliyet yapmaya hazır hale gelmesi davranışı yaptıktan sonra rahatlamasıdır. Öğrenmenin olabilmesi için bir iyi öğrenmeye sevk edebilecek uyarıcıların yani motivlerin bulunması şarttır. Mesela acıkmadığımız müddetçe dolapta hangi yiyeceklerin olduğuna bakmayız.

5

Motivasyon, bireyin bir işi yaptıktan sonra aldığı ödül ile o işe daha istekli hale gelmesidir. Motivasyonun oluşması için kişinin yaptığı bir iş karşılığında bir şey alması gerekir. Bu bir hediye olabilir bir yiyecek olabilir hatta bu sadece bir ''Aferin!'' bile olabilir. Bunun gibi isteklendirici ve güdülendirici hareketler kişide motivasyona sebep olur.

5

Evet doğrudur sorunlarınızı zamana bırakırsan zaman la çözüldüğünü göreceksin

Motivasyon ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.