4.3

Sefil

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Sefil dilimize Arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. sefalet kelimesinin öznel halidir.. yoksulluk çeken ve çok zor şartlarda yaşayan kişiler için kullanılır.. Victor Hugo'nun ölümsüz eseri Sefiller, en ünlü olduğu noktadır..

5

Bu benim. Ya da biziz. Baya sefil bi sekilde hayatimizi sürdürüyorz. Ekmek icin calisiyoruz sadece. Resmen yemek icin yaşıyoruz yasamak icin yemek gerek ustelik. Ama biz sadece yasamak icin yememiz gerek yemegi kazanabilmek icin ömrümüzu veriyoruz. O yuzden geriye hic bir sey kalmiyor. Sefil bir sekilde yasiyorz. Baska bi ulkeye gidemiyoruz cok azımız gidebiliyor o da ne zorluklarla. Hele kur bu haldeyken imkansz. Yurtdisini gectim yurticinde bile gezemiyorz. Insanlarin ihtiyaclarinin sadece yeme icme oldugunu saniyorz. Fakat gezmek yeni yerler görmek ve kesfetmek eglenmek bunlarin hepsi bir ihtiyac aslinda. Bunlari yapabilmdk için gömü bulmamiz gerek sanirim. Gömüyü bulana kadar sefiliz. Umarim bulurz o zamana kadar raziyim sefil olmaya ama bir ömür yemek icin calismak istemiyrm kimse istemiyor bence.

4

Dilimize Arapçadan gelen bir kelimedir. Yoksulluk eş anlamlıdır . Maddi sıkıntı çeken parası olmayanlar ekmek parasıni zor çıkaran kötü koşullar altında yaşayan kişiler için uygulanmaktadır.

4

Arapça kökenli bir kelimedir. İnsan için gerçekten üzüntülü bir kelimedir. Hayatını kötü şartlar altında sürdüren insanlar için kullanılan bu cümle bazende malesef alay konusu için kullanılır.

3

Baya kızmışlardır valla bence böyle şeyler yapmayın.

4

Sefillik kelimesinin anlamı yoksulluktur. Maddi durumdan gücü yetersiz olan insanlar için kullanılan bir kelimedir. Maalesef kullanımı hoş bir kelime değil. bütün bu geçen zamana rağmen bu kelimeyi kullanabileceğimiz insanların olması daha da hoş değil. Keşke insanlar eşit şartlarda daha düzgün bir hayat yaşayabilse.

5

Sefil araa kökenli bir kelime dir anlamı ise yoksulluk ve düşkünlük tür sefil kimselere yardım edilmeli ve hoş karşılqnmalıdır

Sefil ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.