4.6

Erciyes dağıı

önce - mekan kategorisine Hürmet-ünal ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Görülmesi ve gezilmesi gereken en güzel ve gözde mekânlardandır yaz kış demeden gezip görülebilir

5

Erciyes Dağı Türkiye'nin en yüksek dağlarından biridir. Üzerine kocaman bir kayak merkezi kuruludur. İnsanların ziyaret edebilmesi için büyük piknik alanları da kurulmuştur. Birçok insan oraya tırmanışlarda yapmaktadırlar. Şehir merkezinden görünmez ama şehrin hafiften dışına doğru çıktığımızda kocaman görünmektedir.

3

Ülkemiz ve Kayserinin yegane sembollerindendir.Erciyes dağı tepesine bakıldığında her daim bulutlar ve kar mevcuttur.Yüksekliği 3916 m. olup çok yüksek bir volkanik dağdır.Geçmişte eteklerinde birçok medeniyet barınmış olup kazılarda bulunan sikkelerde lav püskürme anını sikkelere işlemişlerdir.Türkiye'de kış truzimi alanında en meşhur ve en güzel dağlardan'dır.Her yıl birçok yerli ve yabancı turisti çeker.

5

İlk defa adını ilk okul kitaplarında okuduğum dağ! Bir çiftçinin durumunu anlatıyordu , dağın patlayışı ve etrafa verdiği tahribattan bahsediyordu. Orta Anadolunun en yüksek dağı 3917m.
Erciyes ismi, Mimar Sinan ismi ve Kayseri isimleri her zaman birbirlerine çağrışım yapmıştır.
Ayrıca Erciyesin karı eridiğinde gel borcunu al diyen uyanık kayserilileriyle de meşhur bir dağdır :D

5

Kayseride bulunan turkiyenin en yüksek dağıdır. Kış tatillerinin vaz geçilmez yeri olmuştur. Erciyes dağında 4 mevsim kar bulunur. Görüntüsü muhteşemdir. Mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir.

paylaş - şikayet
5

Erciyes dağı kayseri ilimizin sınırları içerisinde yer alan ve ülkemizin yükseltisı en yüksek dağları arasında yer alır. genellikle kışın kâr yağısıyla beraber kayak sporunun yapılmasına olanak sağlamasıyla kış turizminde önemli bir yere sahiptir. Gezilip görülmesi gerekenler arasında olması gerektiği düşüncesindeyım yolunuz düşerse mutlaka ercıyese gidin.

Erciyes dağıı ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.