4.5

Zarar

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Zarar dilimize Arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. bir şeyin, bir olayın yol açtığı çıkar kaybına zarar denir.. dilimizde kar ve fayda sözcüklerinin karşıtı olarak da kullanılır.. eş anlamlısı ziyandır..

5

Bir olayin sonucunun kötü olmasi veya bir durumdan yararli bi sey elde edememe durumudur. Bir ticarette bir ürünü aldigin fiyatin altina satmak da zarar olarak nitelendirilir. Veya bir isletmenin isletmesine harcadigi masrafin müşterisinin az olmasi sebebiyle karsiligini alamamasi da zarar olarak nitelendirilir. Bir kisinin baska bir insandan gördüğü kötü muamele veya bir kisiye sagliga zararli herhangi bir seyin verdigi saglik sorunu da zarar olarak isimlendirilebilir. Şu anda zarar kelimesini bu kadar iyi aciklayabilmemizin tek bir nedeni var o da toplum olarak kendi ulkemizde ve yurttaslarimizdan gördüğümüz kötü muameledir ki bunu da zarar olarak isimlendirebiliriz diye düşünüyorum.

5

İnsan hayatında pek çok alanda kullanılan bir kelime olup işletmenin kar etmemesi durumudur. Gündelik hayatta ise de bir olay veya durumdan hiç bir kazanım elde edememe ve üzerine de kayıp verme halidir.

3

Bana göre bir işin veya olayın kişi üzerinde bıraktığı olumsuz sonuca zarar diyebiliriz. Bir işten zararlı çıkmamak için temkinli olmakta fayda var.tedbır elden bırakmazsak sıkıntı yaşamayız.

4

Biz hayatimizda zararli verdişlerden uzaq durmaliyiz her zaman mesela icgi ve siqara.

5

zarar demek insanların bir malına göre eksilmelerin meydana gelmesine denilir.yani insanların gelirlerinde meydana gelen azalmalara denilir.yani kar artma anlamında iken zararda eksilmelere denilir mesela bir şirketin bir miktar malı vardır vede 5 tl ye satarsa kar edecektir ama 1 tlye satarsa zararlı çıkacaktır.

4

Zarar birçok farklı yerde kullanılabilen bir sözcüktür. Anlamı ise bir şeyden kötü bir sonuç almak, kötülük görmektir. Zarar vermek, zarar görmek gibi farklı şekillerde kullanılabilir. Hiçbir zaman iyi bir anlamda kullanılmaz. Günümüzde çok sık kullanılan bir sözcüktür. İnsanlar kendilerine olan biteni anlatmak için bu kelimeyi kullanırlar.

Zarar ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.