4.6

Korna

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan

3

Arabalarda olan bi özellik diğer arabaları uyarma sistemi diyebiliriz.

5

Korna dilimize İtalyancadan geçmiş bir sözcüktür.. orijinali corna şeklindedir.. korna, motorlu taşıtlarda ve bisikletlerde sesle işaret vermek için kullanılan ve içinden hava geçirilerek çalınan bir boru türüdür.. klakson da denilmektedir..

4

Korna, ülkemizde şoförlerin kendi aralarında oluşturdukları ve kaynağının sözlü veya yazılı bir metne bağlı olmayan dilin konuşulması için kullanılan üründür. Bu dilin çeşitli pratikliği vardır. Bunlardan birisi ve en bilindiği trafik ışıklarında yeşil yandığını önündeki araçlara belli etmektir.

5

Motorlu taşıtlar da bulunan bir bölüm. Genellikle uyarmak için kullanılsa da toplumumuzda genellikle trafıkte farkettgımız bir tanıdığımızla selamlasmak için kullanıyoruz :)

5

Korna basıldığında ses çıkaran bir alettir. Motorlu olan araçlarda bulunur genellikle ve karşındaki arabayı ve bir kişiyi uyarmak için kullanılır. Ülkemizde bolca kullanılır hatta her şeye korna basılır. Ülkemizde hem sabırsız hem kuralsız bir trafik olduğu için genellikle böyle. Yurt dışında yıllarca şoförlük yapan biri bir iki kez anca basıyor.

5

korna arabalarda yani tren otomobil kamyon otobüs gibi bir çok araçta kullanılan bir ses çıkaran araçlara denilir bunlar genelde arabada bulunan havaları kullanarak bir boruya üflenmesi sonucunda ses çıkarırlar.bu araç yani korna bazende bisikletlerde de kullanılabilmektedir.bazende yüksek yerlerdede uyarı amacıyla kullanılmaktadır.

4

Korna bütün yol araçlarında bulunan bir araçtır. Amacı arabaları ve yayaları uyarmak, gerektiğinde ben burdayım diyebilmek için çalarak göstermektir. Birçok açıdan işe yarar. Çok fazla çalındığında diğer insanlar rahatsız olabiliyor hatta bunun için kavga eden birçok insan var. Ancak gereksiz.

5

Araba veya otobüs bisiklet motor gibi sraçlsrda bulunan uyarıcı ve rahatsız edici gürültü kirliliğine neden olan bir aygıttır. Avrupa'da çok sık kullanılmaz ama bizim ülkemizde Baya maşallah var. Tanıdık birini görünce üzerine sürme ve porno kalmak adettendir.

Korna ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.