4.4

Kan kardeş

önce - diğer kategorisine Sevko27 ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Kan kardeşlik iki kişinin kanayan yaralarını birbiri üzerine koyarak kan kardeşliği bağı kurduğu bir dostluk anlaşması gibi bir şeydir.Yıllar geçsede aynı anne ve babadan olunmamasına rağmen bir kardeşlik bağının oluşturulduğuna inanılan bu durum ülkemizin hemen hemen her kesiminde görülen bir olaydır ve anca beraber kanca beraber iki kişinin dostluğunun sonsuza kadar gidebileceğini temsil eder.

4

Çok saçma geliyor bana gereksiz geliyor... bu zamanda öyle kardeşlik yok zaten şimdi kimse kimse için tırnağına zarar vermez...

3

Önceden iki arkadaşın çok yakın olduğunu göstermek için iki açılan yarayı birbirlerine değdirip kanları ile kan kardeş olduklarını söylemesi oluyor. Kan kardeşler gerçek kardeş gibi bir bağ kurdukları bu anlaşma ile sağlıyor.

5

Çoğunlukla çocuklukta yapılan bir yerimizi parmaklarini kaynatıp üst üst koyarlar ve birbirlerine söz verirler bi nevi dost kardeş olduklarıni göstermek için yapılıyor bu ne kadar güzel birşey olsa da yıllar geçtikçe bu da fazla takılmıyor ve unutuluyor tabi bazıları ölene kadar dost kalıyorlar Bence Boyle bişey olmazsa bile yine insanlara dost olabilir.

5

Kan kardeşi olmanın iki anlamı vardır. İlki zaten aynı babadan ya da aynı anneden olan çocuklar arasında olan durumdur. Normal bir kardeşlik durumudur bu. İkincisi ise anormal bir durum olarak kabul edilebilir çünkü burada iki insan ellerini kesip kanlarını birbirlerine değdirip kendilerini kardeş ilan ederler. Oldukça saçma bir durum çünkü kardeş olmak için kan kardeşi olmaya gerek.

3

bir yerlerimi kesip çok defa kan kardeş olmuşluğum vardır bu mesele daha çok orta okul lise yıllarında oldu.en yakın arkadaşınla bir daha ayrılmayalım diye sözler verdik şimdi hiçbiri yok hayatımda.acaba ters etki mi yaptı yoksa duygusallık mı ağır bastı

5

Eskiden samimi olan arkadaşların, açık ve kanayan yaralarını birbirlerine temas ettirmeleri sonucunda kanları birbirine karışınca söylenilen sözdür. Böyle olunca arkadaşlar kendini kan kardeşi ilan eder. Günümüzde hala bunu yapan var mıdır bilmiyorum ama eskiden baya bir gündemde olan bir konuydu ve hemen hemen herkes yapardı hatta yapılmayana küsülürdü ‘sen benimle kan kardeşi olmak istemiyor musun yoksa’ diye.

5

Gerçek kan bağı olmadığı ve gerçek bir kardeşlik yani aynı ana babadan gelmediği halde gerçek kardeş yerine konulan kişilere kan kardeş denilir ve gerçek kardeş gibi sevilir, değer gösterilir, kötülüklerden koruma iç güdusuyle hareket edilir.

Kan kardeş ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.