4.4

yabancı dilin önemi

önce - diğer kategorisine Tolga710 ekledi.
14 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Yabancı dilin önemi özellikle günümüz de çok önemli bir yere sahip olmaya başlamıştır.Ülkeler arası etkileşimin çoğalması ve teknolojik aletlerin hayatımıza girmesiyle başta ortak dil sayılan İngilizce olmak üzere bütün dillerin önemi fazlasıyla artmıştır.Günümüzde iş arama kriterleri arasında üniversite bitirmekten daha çok yabancı dile ne kadar hakim olduğumuza bakılması da yabancı dilin öneminin en güzel örneğidir.

4

Yer yerde önemli olan bir dildir. Ülkeler arası ilişkiler ve ekonomi için baya önemlidir anlaşmak için. Ülkemizde de baya önemli teknoloji için ve bir iş hayatina girerken en önemli etkenlerden bir tanesi. Hayatımız her yerinde önemli artık yurt dışına çıktığınızda daha çok rahat ederiz veya bir iş hayatın bir turist geldiğinde daha güzel anlaşırsin ve işine çok yarar artik yabaci dilin yoksa bir sürü sektörde iş bulman baya zor oluyor. Bunun için güzel bi iş için yabancı dil şartı.

4

Günümüzde çoğu iş yerinde dil bilmek artık bir ayrıcalık sayılmamaktadır özellikle ingilizce çünkü şuan çoğu kişi biliyor bu dillerin yanına sektörlerde alışverişin yapıldığı ülkerin diğer dilleride eklenince şirketin gelişimini olumlu yönde etkilemektedir.

5

Yabancı dil diğer ülkeler için geçerlidir Aslında Türkiye için de geçerlidir Bazı yazılar İngilizce yazılıyor okuduğumuzda başka ülkelere gittiğimizde yabancı dil lazım olacak Çünkü diğer ülkelerde Türkçe konuş olmadığı için diğer insanlarla iyi bir iletişime geçebilmek için yabancılar öğrenmemiz gerek

4

Yabancı dilin önemi meslek ve iş yaşantısı ile beraber gelmektedir. Günümüzde İngilizce haricinde bilinecek fazladan bir yabancı dil insanın iş yaşantısında ekstra olarak gelire dönüşmektedir. İş verenlerin tercihen birden fazla dil bilen adayları tercih ettiği bilinir.

Ayrıca dil bilinmesi zorunlu olan meslekler de vardır. Buna örnek olarak Tercümanlık gösterilebilir.

2

Devletin yeterince öğretmediği ama YDS gibi sınavlarda anamızı ağlattıpı için şart Murat olan şey.

paylaş - şikayet
4

Yabancı dilin günümüzde önemi çok büyük. Özellikle anadili İngilizce olmayan bir toprakta büyüdüğümüz zaman iş hayatında olsun erek kültürel açıdan olsun İngilizce bilmek gerekiyor. İngilizce bilen insanlar ise ekstra bir yerleri daha öğrenmeye çalışıyorlar. İş hayatı dışında ingilizce hayatım birçok farklı noktasında da karşımıza çıkabilir. Bazen o dile ait bir kaç kelime bilmek hayatınızı kurtarabilir.

5

Yabancı dili bilmek ve konuşmak artık günümüzde belki de ana dilimiz kadar önemli hale gelmiştir yabancı dil öğrenmek için çeşitli kurslar okullar insanları eğitime davet eder dünyada ana dilimizin dışında bir kaç dil daha bilmek artık zorunluluk sayılabilir

4

Yabancı dilin önemi her geçen gün daha da artmaktadır çünkü dünyanın büyük çoğunluğu tarafından İngilizce ortak bir dil kabul edilmektedir. Bu nedenle İngilizce bilmek iş bulmak ve kariyer açısından büyük bir öneme sahiptir. Üstelik bir insan ne kadar çok yabancı dil bilirse o kadar çok ufkunu genişletmiş olur. Yabancı dilin önemini anlatan bir ata sözümüz bile vardır. Bir dil bir insan iki dil iki insan. Yani ne kadar çok farklı dil bilirsek o kadar iyi.

5

Yabancı dil bilmek önemlidir, çoğu iş alımlarında yabancı dil var mı diye soruyorlar özellikle büyük şehirlerde işe alımlarda daha çok soruluyor, ingilizce, almanca ve bu aralar rusça dilide çok aranıyor, iş ilanlarında görüyorum genellikle

4

Aslında türkiyede yaşıyorsan pek bir önemi yok ama dünyanın ortak dili olduğu için öğrenmen şart meslek seçiminde de ilk sorulan şey yabancı dildir

yabancı dilin önemi ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.