3.8

Külkedisi

önce - dizi-film kategorisine prensesvira ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Ne güzel hikayedir külkedisi bizdeki adıyla gerçek adıyla Cinderela. Üvey annesinin yaptığı kötülüğü bile affedecek kadar büyük yürekli, mucizelere inandıran çocukken bizi, her bal kabağı gördüğümde ne zaman araba olacak diye beklediğim bir masal. Fareleri sevdirdi bize Bal kabağından arabayı çekerken. çocukluk masallarımızdan birisi külkedisi.

Külkedisi
3

kül kedisi bir hikaye kahramanının adı vede bir insanın üşümesi sebebi ile ateşin başından ayrılmamasıdır.kül kedisi masalı kül kedisinin bir annesi var oda öldükten sonrada babası üzerine yeni bir kadın getirir babası ölünce de bu kadının iki tanede kızı vardır onları bundan üstün tutar.oraların prensi de bir balo verir vede bu balodan sonra yaşananların anlatıldığı masaldır.

5

Cinderella isimli masal kahramanına üvey annesinin takmış olduğu isimdir. Çocuklar tarafından büyük ilgi gören masalın çizgi filmi de yapılmıştır. Hatta külkedisinden esinlenen birçok film de bulunmaktadır.

3

Külkedisi bir prensestir. Bu prensesin dünyada herkes tarafından bilinen bir hikayesi vardır. Bu hikayeye göre külkedisi'nin annesi öldükten sonra babası bir başkasıyla evlenir. Üvey annesi ve onun iki kızı tarafından kötü muamele gören külkedisine bir sihirli anne ve çeşitli minik hayvanlar yardım eder.

3

Ülkemizde uzun yıllar tüketilen döner aslen Hatay kültüne aittir. Hemen her şehirde bulunan dönerciler müşteri bulma açısından da çok zorlanmamaktadırlar. Ayak üstü atıştırma açısından büyük öneme sahip olan döner tavuk ve etten yapılabilmektedir.

Külkedisi ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.