4.7

Fotokopi makineleri

önce - ürün kategorisine No-name ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ilk fotokopi makinesi 1938 yilinda chester charlson tarafindan icat edilmistir.
1960li yillarin sonlarinda ABDli firma olan xerox tarafindan gelistirilmistir.
Karbon elementinden olusan toner yardimiyla islemi yapmaktadir

4

Kocaman büyüklükte olan bu makinenin üst kapağı açılır fotokopi çekilecek belge kimlik... Bırakılıp kaç adet olacağı seçilip başlama düğmesine basılarak önceden yerleştirdiğimiz kağıda aynısı geçer günümüzde bile cihazlar da bilgisayar yazıcısının bir bölümü olarak oldukça küçülerek evlerimize de girecek hale geldi

4

Fotokopi makinesi ilk olarak bir kağıdın üzerindeki yazıların aynısını bir başka kağıda aktarmak için kullanılıyordu ancak artık öyle çok gelişti 3D yazıcılar bile var. Teknoloji çok fazla gelişti. Önceleri fotokopi makinelerinin kağıdı analiz etmesi ve kopyalaması çok uzun sürebiliyordu ancak artık her şey çok hızlı.

4

Fotokopi makinesi çeşitli belge ve görselleri hızlı bir şekilde çoğaltma amacıyla yapılmıştır. İlk fotokopi makinesi 1938 de yapılmıştır. İş hayatının temel ofis malzemelerinden biri haline gelmiştir. Dijital teknolojisinin gelişmesiyle kullanımı azalmıştır buna rağmen resmi kurumlarda hala kullanılmaya devam ediyordur.

5

İcat edenlere teşekkür edilmelidir. Fotokopi makineleri olmasa o üniversiteler zor biterdi. Bütün ders notlarının satıldığı fotokopi iler hayat kurtarmıştır çok defalar. Sınav dönemleri uzun kuyrukları oluşması boşuna neğildir.

5

fotokopi makineleri insanların bir belgeyi yada evrağı çoğalmak amacıyla kullanılan makinelerdir.mesela bu makinelerin üzerinde bir kapakları vardır vede biz bu kapağını kaldırarak oraya kopyalanacak olan evrağımızı koyarız vede düğmesine bastığımızda evrak kopyalanır.bu makineler genelde tonerlerle işlem yaparlar.

5

Çok faydalı bir icat hayatı kolaylaştıran etmenlerden birisidir genelde kırtasiye ve internet cafelerde bulunur en çok kimlik fotokopisi çekilir

5

Fotokopi makineleri aslında çağın en işe yarar buluşlarından birisidir.copy kelimesinden geldiğini biliyorum.Günlük iş yaşamımızda kolaylıklar sağlayan icat.

5

En faydalı buluşlardan bir tanesi yazılı ürünleri cogaltmasi faydalı buluşlardandir.

Fotokopi makineleri ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.