3.8

İmam Hatip Liseleri

önce - kurum kategorisine NightQisw ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Imam hatip lisesine ben gitmedim ama benim tanidgim bir kaç armadaş gidiyor geçen sene onlara imam hatip okulu zor geliyordu cunku arapca ders var kuran dersi var ve daha bir cok ders vardi. Bu senede o dersler vardir mutlaka ama nasıldır dersleri bilmiyorum. Güzel lise aslinda ama çocuklar kız yok diye gitmek istemiyorlardı:)

5

İmam hatip liseleri anadolu ve fen liselerine oranla daha büyük alanda desteklenmesin karşın üniversite için gereken eğitimi vermekten uzaktır. Üniversite sınavı için türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimleri alanında çalışmak gerekir ancak İmam Hatip Liselerinde bu dersler işlenmemektedir.

5

imam hatipler de ağırlıklı olarak din dersleri verilen okullardır.buralarda bir çok dersi diğer okullarla aynıdır.yani buradan mezun olanlarda diğer okullardakiler gibi kazandıkları bölümlere gidebilirler imamhatip okulları 1924 yılında kurulmuştur.ondan sonrada 1950 yılında da tekrar açılmıştır.

5

İmam Hatip liseleri son yıllar da artan ve sınav için gereken derslerin fizik kimya biyoloji matematik Türkçe gibi derslerin çok az verildiği çoğunluk dini derslerin verildiği ve sinavada göstermedikleri derslerden sonrumlu tutulan öğrenci grubuna oluyor. Ben yanlış anlaşılmasın dini dersler verilmesin demiyorum gerektiği kadar verilsin diğer derslerde var olan yine öğrenciye oluyor.

3

Eski yıllarda bu liselerdeki eğitim çok iyi idi. Mezunları da iyi yetişmiş birer genç olarak üniversite sınavlarında çok başarılı olurlar ve iyi okullara giderdi. Son yıllarda ne olduysa oldu ve bu liselerin başarısı çok düştü. Ne kadar desteklense de mezunları önemli bir başarı gösteremez havale geldi.

3

mazisi çok ilginçtir. ismet inönü zamanında bir cenaze namazında cenaze işlerini yapacak namazı kıldıracak adam bulunamamış ve inönü bunun üzerine ilk imam hatip liselerini açtırmış diye duydum ya da Kenan evren miydi emin değilim. böyle bir hikaye anlatılır. sonrasında ise özellikle refah partisi döneminde bu okullarda okuyan gençler katsayı engeli ile bir çok üniversiteye alınmamıştır. daha doğrusu üniversitelere girmeleri zorlaştırılmış dengesiz bir durum ortaya çıkmıştır. bugün ise binlerce imam hatip lisesi açılmış sayı arttığı için kalite düşmüştür farklı bir dengesiz durum ortaya çıkmıştır.

3

İmam hatip liseleri önceden daha çok din ağırlıklı derslere yoğunlaşırken günümüzde matematik ve fene de ağırlık vermeye başlamış olan liselerdir. Artık bir anadolu lisesine eşdeğer oldukları ve önlerinin açıldığı söyleniyor.

İmam Hatip Liseleri ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.