4.0

Saf

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Saf dilimize Arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. birkaç anlamda kulanılır.. bir anlamı sıra, dizidir.. namaz kılanların oluşturduğu sıra gibi.. bir anlamı gruptur.. saflara ayrılmak gibi.. bir anlamı sade, katkısız, katışıksızdır.. ayrıca temiz kalpli insanları nitelemek için kullanılır.. argoda da akıl yönünden pek parlak olmayanlara saf denir..

4

dogal sade içinde herhangi bir yabancı madde yada kimyasal bulunmayan madde demek yalınlık demek. insalarada kullanılan saf ise herşeye çabuk inanana kötü niyeti yalanı dolanı bilmeyen insan olarak kullanılıyor

4

İçinde katkı maddesi ,koruyu ve renklendirici gibi katkısal hiçbir maddenin olmadığı şeye denir.Ama bu kelime insanlar içinde kullanılır.İçinde kötülük olmayan her zaman iyi şeyler yapmaya çalışan insanlara denir.

3

Saf kelimesi birden fazla anlamda kullanılan bir kelimedir. Saf yemekler için içerisinde ekstra bir katkı maddesi bulunmayan ürünler anlamına gelebilir. Diğer iki özelliği ise insan özellikleridir. Saf olmak kelimesi genellikle hiçbir şeyden anlamayan ve kolayca her söylediğine inanan insanlar için kullanılan bir deyimdir. Diğer anlamında ise saf olmak temiz olmak ve iyi olmak anlamındadır.

Saf ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.