4.7

Klasik

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Klasik, aslında eski Yunan ve Roma çağı dili ve sanatıyla ilgili olan anlamında bir terimdir.. ancak dilimizdeki kullanımı çok farklıdır.. klasik dilimizde en çok 'modern olmayan' anlamında kullanılmaktadır.. ancak modası geçmeyen anlamında da kullanılır.. müzikten edebiyata, giyimden mimariye kadar birçok alanda sıfat olarak kullanılmaktadır..

5

klasik demek sözlük anlamıyla eski zamanlardaki yunanlılara at vede romalılara ait olan sanatlarla ilgili olan şeylere denilir.yani birde yapılışlarından çok uzun zaman geçen ama yinede sevilen yada kullanılan örnek olarak ta gösterilen eserlere de denilir.mesela klasik kitap denilirse örnek olarak Dostoyevski ye ait olan yer altından notlar gibi.

4

Klasik kelimesi birçok alanda ve çok eski zamanlardan beri kullanılan bir kelimedir. Kullanım alanı çok yaygın olduğu için tek bir sefer de hepsini düşünmemiz imkansız. örneğin kitapların klasik olması kitaplarının çok eskiden beri gelen ve günümüzde hala okunmaya devam eden kitaplar olduğunu gösterir. Aynı şekilde klasik filmlerde yine çekildiği zamanın ötesine geçmiş filmlerdir. Örneğin klasik evler herhangi bir ev alabilir ya da çok eski zamana ait bir evde olabilir. Burada kelimelerin kullanıldığı cümle önemlidir.

Klasik ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.