3.7

Talep

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Talep dilimize arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. kelime anlamı istek demektir.. dilimizde de hemen hemen bu anlamda kullanılır.. ancak en yaygın kullanımı, arzla birlikte ekonomik bir terime dönüşmüş olan halidir.. bu haliyle talep, piyasalarda belirli bir mala yönelen satın alma eğilimini ifade eder..

2

Arapça kökenli olup; istemek, talep etmek, dilemek ve buna benzer sözcüklerle eş anlamlıdır.

5

talep demek istemek demektir yani bir malı yada hizmetin belirli bir süre için istenmesi piyasada bulunan malları çeşitli fiyatlardan alma işlerine de talep denilir.insanların bir malı almayı istediklerinde almak için satıcıya istediklerini söylemelerine denilir.birde talep bir malın piyasadaki gördüğü ilgi düzeyidir.

3

talep bir şey istemektir kökeni ise arapçadır talep bir şeye eğilimdir bir şey isteme duygusudur dilimizde de yaklaşık bu anlamdadır

4

Talep Arapça bir kelimedir ve "istek" anlamına gelmektedir. Genelde daha resmi konuşmalarda kullanılır. Kullanım sıklığı azdır. Genellikle bu kelimenin yerine istek ya da rica kelimelerini kullanırız.

3

Talep kelimesi istek anlamındadır. Bir şeyi talep etmek istemektir. Günlük dilde sıklıkla kullandığımız bir kelimedir. Hem edebi dilde hem günlük de bile rahatlıkla kullanılabilir. Ancak genellikle talep kelimesinin yerine istemek kelimesinin kullanıldığına şahit oluruz.

Talep ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.