4.0

Astım Bronşit

önce - diğer kategorisine Chnmct ekledi.
45 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bronşit zaten başlı başına sıkıntılı bir rahatsızlık hastalık nüksettiği anda nefes almak zorlanıyor çünkü bronşlar doluyor nefes borusunu tıkıyor sanki. Birde bunun üzerine astım eklenince bu hastalık ölümcül hale bile gelebiliyor.

4

Bu iki hastalığa da sahibim. ama şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım. sigara da içiyorum keyfime de bakıyorum yani

5

Doğuştan bu hastalığa sahibim. Ölümcül olduğunu düşünmüyorum asla. Eğer kendinize iyi bakarsanız benim gibi sonlandırabilirsjniz bile. 12 yaşında sonlandirdik biz bu hastalığı. Hemde doktorumun eşliği de bir aktarıcı amcanın bir karışımıyla yaptık bunu ne kadar doktorum ise yarimayacagini düşünsede sonucu görünce oda kanaat kıldı. Çok şükür şuan sigara da iciyorum. Sadece kendinize iyi bakın düzenli beslenin ve tedaviye erken başlayın yeterli

5

Nefes almakta zorluk çekilmesini tetikleyen bir hastalık astım. Rabbim bu tür hastalığı olanlara şifa versin.

5

Valla çok zorlukları olan bir hastalık diye biliyorum. Allah tüm hastalara şifa versin.

5

Allah korusun ve hastalarına acil şifalar dilerim çok zor bir hastalık olup nefes problemi yaratır.Nefes açıcı ilaçları vardır.

5

Astım, bronş daralması sonucu ortaya çıkan nefes darlığıdır. Hava kanallarının tıkanması sonucu kendisini gösteren ataklar şeklindedir. Uzun süre devam eden bir hastalıktır.
Doktorlar hiç beğenmez ama monodoks 100mg en etkili ilacıdır.

5

Zor hastalıklar gerçekten tabi her hastalık zordur. O konuda bir şey diyemem. Allah korusun hastalıklardan.

5

Annemde var valla çok zor allah yardımcıları olsun

5

Nefes darlığı. Sigara ve toz gibi şeylerde hemen öksür melerine ve nefes alamamalarına sebebiyet verebiliyor.Hastalığı ileri olanlar nefes almaya yardımcı ilaçlar kullanıyorlar.Bazılarının koşmaması gerekiyor.Yedikleri yemeklerin bazılarından da rahatsız olabiliyorlar.
Allah şifa versin bütün şifa bekleyenlere.

paylaş - şikayet
5

Astım üst sonum yollarında olan bir hastalıktır kokulara duyarlı ani ataklar gizler gecirebirler astım hastaları sürekli ilaçlar kullanılır hava yolları acıması için.

paylaş - şikayet
4

Genelde çocuk hastalığı oluyor benimd küçükken vardı girdiğim astım krizlerini hatırlıyorum ah çok kötülerde umarım kimsenin çevresinde böyşe hastalıklara sahip insanlar olmaz böyle bir hastalık olmaz

5

Bronşit küçük çocuklarda olur sanırım astım ise nefes almakla ilgili bir hastalık diye biliyorum.

1

İkisi de çok kötü hastalıklar. Çünkü maalesef tam anlamıyla tedavileri yok. Sürekli dikkat etmek gerekiyor En ufak bir soğuk algınlığında kötü şeyleri yol açabiliyor.

5

Bronşit ani hava değişimlerinde soğuk havalarda ve kuru havalarda olur. Sigara içmekte bronşiti tetikler. Bronşit akut ve kronik olabilir. Akciğerlere giden bronşiyal tüplerin iltihaplanması ve şişmesiyle olur. Astım da öyle

5

ilacın işe yaramadığı bir durum arada çin yağı iyi gelir.

1

Çok sıkıntılı bir hastalık olan astım bronşit birçok kişimin yaşama kalitesini düşürmektedir. Maalesef bu hastalığın pençesinde birçok kişi var.

2

Eskilerin "nefes darlığı" dediği hastalıktır. Hakikaten zorlu bir hastalıktır. Alerjik sebeplerden kaynaklanabilir. Hastayı makinelere bağlı hale getirebilir. Atakların olduğu dönemler olabilir ve en zorlu zamanlar bunlardır. Gerekli tedavilerin yapılması ile gidişat kolaylaştırılabilir.

5

Astım bronşit iyi bir hastalık değildir. Öldürmez kısa sürede süründğrür. Uzun süredir eyi bakılmaa ise öldürür. Astım bronşit bence kötü bir hastalıktır.

5

Astım bronşitte bronşlar tıkanır ve nefes almakta zorlanır insanın. İlaç tedavisi ile kısa sürede atlatılabilir.

4

Benim de çocukken yaşadığım cigerlerimin kesik kesik verdiği acı ve hastanede yattığım 5 gün ki tedavi serüvenim ile atlattigim bir hastalık.

4

Günümüzde bu hastalılalrın hava kirliliği yüzünden arttığını düşünüyorum. Sağlıklı beslenmiyoruz, sağlıklı hava soluyamıyoruz. bu tip hastalıklara maruz kalıyoruz.

3

Bizde böyle hastalık yok.olanlarada Allah acil şifalar versin.hastalık hakkında çok bilgim yok.

paylaş - şikayet
3

Astım bronşların daralması ile ortaya çıkan nefes darlığıdır.

5

İkiside akciğer hastalıkları ve allerjik reaksiyonlar gösterebiliyorlar. Hayat kalitesini çok etkileyen hastalıklar. Çokdikkat gerektiren konular.

Astım Bronşit ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.