4.2

Şehir Dışında Okumak

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Kişinin ailesinden ve yaşadığı şehirden uzak üniversite okumak. Aileden gelen maddi destek haricinde kendi ayaklarının üzerinde durmak hayata atılmaya çalışmak birşeyleri kendi başına öğrenip uygulamak herkesin yaşaması gereken birşey bence.

3

Üniversite için evinden ayrılan her gencin hayalinde olan şey iyi bir üniversitede okumaktır ancak üniversitenin nerede olduğu da çok önemlidir. Benim şahsi fikrim üniversiteyi evden uzakta bir şehirde geçirmek kişiye kendi ayaklarının üstünde durabilme yeteneği kazandırır. Bu nedenle herkesin üniversiteyi başka bir şehirde okuması gerektiğini düşünüyorum.

4

Konfor alanından çıkan kişi takdir edilesidir.Herkes aile yanındaki rahatını bırakıp kolayca şehir dışında okumayı göze alamaz.Bilmediğin bir şehirde üniversite okumak,tek başına ayaklarının üzerinde durarak kendi sorumluluklarını yerine getirmek başlarda ağır bir yük olarak gelir fakat kişisel özgürlüğünü sağlayan birey kısa zamanda bunu avantaj görerek üniversite hayatının tadını çıkarmaya başlar.Her ne olursa olsun herkesin edinmesi gereken,birey olduğunun farkına varmasını sağlayan bir tecrübe olduğunu düşünmekteyim.

4

Şehir dışında okumak zordur fakat bir o kadar da öğreticidir. Bir kere başınızın çaresine bakmamız gerekir; çünkü sizin yerinize yapacak kimse yoktur. Çamaşırınızı, bulaşığınızı, faturanızı, yemeğinizi hepsini kendiniz halletmeniz gerekli. Pek konforlu değil;ama öğreticidir. Özlersiniz ama direnirsiniz. En zor tarafı da budur.

5

Hem zor hem de hayatı öğrendiğin bir maceradır. Güzel ama zordur. Şuan tecrübe edindiğim bir şey. Tüm bütçeni kendine göre ayarlamaya çalışırsın, kötü bir şey yaşadığında ailene sığınamazsın kendi kendine ağlarsın, arkadaş kazıkları yersin, insanlara para yedirmemeyi öğrenirsin, kendi kendine yetmeyi öğrenirsin. Hayatı öğrenirsin kısaca.

4

Şehir dışında okumak, üniversiteyle özdeşleşmiş bir olaydır. Şehir dışında okumak aileden uzakta okul okumak anlamına gelir ve çok büyük zorlukları vardır. Şehir dışında okul okurken yurtta ve ya apartta kalmak zorundasındır ve ailenin yanına dönmeyi dört gözle beklersin.

Şehir Dışında Okumak ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.