4.7

Ramazan çadırı

önce - mekan kategorisine Korcen ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Genellikle belediye veya varlıklı kişiler tarafından finanse edilen ramazan ayı boyunca oruç tutanların ücretsiz iftar açmaları için yapılan geleneksel bir mekan yaz aylarında çadırdan ziyade açık alan tercih ediliyor,bazen gelir durumu iyi olan veya oruç tutmayan kişilerinde burada iftar açmaya gelmesi sıklıkla eleştirilir,ama bizim kültürümüzde önemli bir yardımlaşma geleneğimizdir.

4

Ramazan aylarında belediyeler büyük sofralar kurarlar fakirler için orda iftar saatinde yemek dağıtıyorlar çok güzel bir uygulamadır. Yemekten sonra birde bazı çadırlarda şenlikler olur hacivat karagöz gösterileri yaparlar şarkı söyleyip eğlenirler. Ramazan eğlencesi çok güzel akşamlar olur.

5

Ramazan çadırı ramazan aylarında oruç tutan gariban insanların oruçlarını açmaları için verilen yemekler bir çadır altında verilir.Buna ramazan çadırı denir.Keşke bu yemekler sadece ramazan ayında değilde yılın oniki ayında verilsede kimsesiz yoksul insanlar faydalansalar bence çok daha iyi olur.Çünkü yoksul insanlar sadece ramazan ayında değil,yılın her günü yoksullar.Bu yüzden onlara her daim imkanlarımız doğrultusunda yardım elimizi uzatmalıyız.

5

Her sene ramazan ayinda oruclu insanlar icin kurulan bir cadirdir. Bu cadirda yoksul , fakir ve evi olmayan insanlar icin iftar yemegi veriliyor.

5

Ramazan ayında iftar açılan kapalı çadırlı yerlerdir buralara gidenler orucunu açmak için giderler genelde yardım amaçlı muhtaçlara fakirlere göre amaçlanan ama herkesin katılabileceği yemek yiyebileceği özel mekanlar sayılır her semt veya mahallelerde kurulabilirler

Ramazan çadırı ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.