2.8

Başlık parası hakkında düşünceleriniz

önce - diğer kategorisine cemed28 ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Gerçekten ben Başlık parasını iyi buluyorum ve ve karşıyım yani başlık parası kızına bir değer biçmek ve bir fiyat biçmek anlamındadır zaten Sonuçta o da bir insan yani başlık parası yazdım yanlış bir şeydir Ama maalesef bizim en çok Doğu Anadolu'da başlık parasına çok önem veriyorlar Bence bu cahillikten başka bir şey değil insanın evladı mal değil parayla satıyor Doğru bulmuyorum

1

Evlatlarından bu şekilde başlık parası isteyeceklerini o parayı kendi evlatlarının yuvasını kurup eşyalarını almak için kullanmaları daha makbul olur. Her iki tarafta da karşılıklı sevgi ve güzel bir bağ oluşmasına vesile olur. O yüzden bu başlık parası uygulaması cahiliye döneminden kalan bir uygulamadır ve tedavülden kalkması gerekir artık.

3

Kesınlıkle cok yanlıs. Ve gereksız bır tutum ınsanların bır bedelı tabıkı vardır ama bu para degışdır ınsanların bedelı saygı sevgı hürmet anlayıstır aile bıreylerı kızlarını tıcarı bır alısverıs olarak gormelerı ne kadarda cırkın ne kadarda onur kırıcı eskıden bu olaylar daha fazlaydı neysekı toplum bılınclendırıldı ve aza ındırgemeyı basardı keske tamamn yok olsa ınsanlara oşan saygı maddı olgulardan daha degerlıdır.

3

Baslik parasi eskilerden gelen bir adettir. Kizlarini mal gibi gorup evlendirecekleri zaman karsi taraftan istenen maddi bir tutardir. Gunumuzde az da olsa gorulmektedir.

2

Baslik parasi diye bisey kalmadi diye biliyorum varsada cok kotu bisey bence insan mal miki parayla alinip satilsin...

3

Eski insanların garip huyları mı desek batıl inançları mı desek. Neyse kız çocuklarını para kaynağı olarak görüp insandan saymıyorlar. Şuanda öyle bir şey kalmadı ama öyle şeyler başlamak üzeri gibi geliyor bana. Bu kezde evlenecek kızın bir şeyler istemesi. Yada annenin süt hakkı istemesi gibi garip şeyler var.

3

Başlık parası verince bana göre bir kadının satın alıyormuş gibi oluyor. Sonuçta o para kıza gitmiyor kızın babasına gidiyor. Bence çok gereksiz. Dini nikah kıyılırken kadınlar mihir belirliyorlar ve erkek onu kadının istediği zaman kadına sağlamak zorunda. Asıl olması gereken bu. Başlık parası saçmalık.

Başlık parası hakkında düşünceleriniz ortalama puanı 2.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.