5.0

Soba keyfi

önce - diğer kategorisine prensesvira ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

soba keyfi dediğinde ilk aklıma gelen kestane ve üzerinde kızartılan ekmeğin kokusunun evi nasıl sardığı. soba üstünde porselen fincanda yapılan kahvenin keyfide bir başka oluyor. kış geldiğinde tarçınlı karanfilli ıhlamurun bütün evi nasılda sarar kokusu. attığın mmeşelerin çıtır çıtır yanışı içini hemen ısıtır. en çok sevdiğimde sobanın arkasına atılan minderlerin üzerinde ki uyku keyfi.

5

Sobanızı odunla yakmanızı tavsiye ederim zehirlenme riski en aza iner. Bu sayede keyfini çıkardıktan sonra ceremesini çekmemiş oluruz. Öncelikle sobaya suyunuzu koyarsınız su kaynar o suyun tadı bile ayrı güzel olur. Bu esnada kestaneleri keselim lütfen. sonrasında çayınızı demleyelim bir güzel, kestiğimiz kestaneleri de hemen sobamızın üstüne koyalım. Tam 20 dk sonra çayımız hazır oluyor hemen hemen kestane de hazır olmuştur. Çayınızı doldurun sıcak kestane ile kış ayında keyfini çıkararak yiyin afiyet bal şeker olsun. soba keyfi budur.

5

Soğukta sıcacık sobanın yanında oturup üzerine kestane koymak keyif geliyor bana genelde. Birde eski zamanlarda yaşanan dışarısı soğukken soba yanan evin içinde oturup çay içip beraber oturduğumuz anlar akla geliyor.

5

Soba keyfi, eskiden herkesin evinde olan sobaların etrafına oturularak yapılan sohbetlerdi. Bu sobalar silindir şeklinde olabilirken bazı evlerde kare şeklinde de olabiliyorlardı. Sobaların üstünde hep ya bir demlik olurdu onun içinde su kaynardı ya da yemek pişerdi. Ayrıca sobanın borusuna takılan askılarda çamaşırlar ve kıyafetler kurutulurdu. O günlerin tadına doyum olmazdı.

5

Soğukta sobanın başına geçip kestaneleri dizmektir keyifle televizyonun karşısında yemektir.

Soba keyfi ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.