3.7

Klostrofobi

önce - diğer kategorisine Korcen ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

klostrofobi kapalı yer korkusudur. buna sahip olan kişilere adeta hayatı zindan eder. her yerde bulanırlar illa kapalı yer olmasına gerek yoktur. kalabalıkta dahi insanı bunaltır sıkar ordan çıkamayacağı düşüncesini aklına işler

5

Kapalı ve basık yerlerden duyulan patolojik korkudur,asansöre binmek,alçak tavanlı odalar kalmak,kalabalık belediye otobüslerine binmek metrolardan geçmek bu kişiler için sıkıntı yaratan durumlardan bazılarıdır, bilinçaltında yatan düşünce,bu alanlarda sıkışıp kalacağım,çıkamayacağını ve boğulup kalacağım korkusudur,bu kişiler boğazlı elbiseler giyemez sinema ve tiyatroda keyif alamazlar denizin ortasında bir adada kalmak bile bazı hastalar için çıldırtıcı olabilir.

5

Benim bildiğim kadarıyla klostrofobi kapalı alan korkusu bende var bu korku hiç istemeyeceğim birşey

3

Kapalı yerde kalma korkusu demek ama bu kapalı yer mağara veya hareket edilmeyecek kadar küçük yerlerde değil günlük hayattaki asansör bile bu durumu tetkikler

2

Klostrofobi kapalı alan korkusuna denilir. Bu fobiye sahip kişiler dar ve kapalı alanlarda uzun süre kalamazlar. Asansöre binmeyi bu sebeple tercih etmezler. Eğer kapalı alanda kalırlarsa kalp atışları hızlanır, terleme başlar. Uzun süre kalmak zorunda olduklarında (örnegin asansörde kalmak gibi) baygınlık geçirebilirler.

paylaş - şikayet
3

Klostrofobi kişinin dar alan içerisinde bulunamadı korkusudur.Kozlu hobi rahatsızlığından muzdarip olan kişiler kolay kolay asansöre binemez ve mağara veyahutta bodrum kata gibi yerlere inemezler.bu tarz yerlerde bulundukları zaman nefes alamadıklarından veya da göğüs kafesinin daraldığı hissiyle davranırlar ve tıbbi tedavi olmaları gerekir. Nefes egzersizleri de bu alanda başarılı bir uygulamadır.

4

Kapalı alanda, dar alanda kalma korkusudur. Bu fobi babamda var. Gençken asansörde yarım saat kalmış ve o günden beri asansöre binemiyor. Metroya da binemiyor. Bende o tarz bir korku yok ama ben de turistik yerlerde mağara tarzı yerlere girmeye çekinirim.

5

klostrofobi insanların kapalı yerlerde kalma korkusudur.bu hastalık kapalı vede küçük yerlerde kalmak tan korkarlar vede bu korkmalarının sonucunda da nefeslerinde alıp vermelerinde sıkıntılar olur panik atakta ortaya çıkabilir.ama tedavi edilmediği zamanlarda da ileride çok kötü olunabilir.

5

Kapalı yerlerde veya basık alanlarda duramama durumudur bu durumda ki hastalar asansör veya 4 duvarı çevrili olan yerlerde kendileri duramazlar yanında birileri olsun isterler eğer tek başlarına kapalı alanlarda dururlarsa panik atağa kadar gidebilir

3

sadece en yakinimdaki arkadaslarimla paylasmayi tercih ederimmm

5

Klostrofobi kapalı alan korkusudur. Ciddi bir psikolojik hastalıktır. Bu fobi oldukça yaygındır. Hafife alınmaması gerekiyor, oldukça ciddiye alınmalı ve böyle bir durumla karşılaşılırsa kişiye yardım etmek için elden gelen yapılmalıdır. Bu insanlar kapalı alanda kendilerini boğuluyormuş gibi hissedebiliyor. Travma kaynaklı olabilir, sebebi olmaya da bilir. Herkes bu durumda olabilirdi, yani siz de, yani sen de. O yüzden hafife alma.

4

Klostrofobi kapalı yerlere karşı ya da çıkış bulamama korkusuyla oluşan sebepsiz mantık dışı korku ve panik anlamına gelir . Yüzlerce farklı fobi arasında klostrofobi en çok bilinenler arasındadır. Şahsen bende böyle bir fobi yok ama yakın çevremde böyle bir fobisi olan tanıdıklarım var.

3

Kapalı alanda uzun süre kalma korkusudur. Özellikle kişiler dar, havasız alanlarda bu korkuyu yaşarlar. Asansörde kalma korkusu bu durumu oldukça nüksettirir.

paylaş - şikayet
3

Klostrofobi, kapalı alan korkusu olarak bilinir. Kişi kapalı bir alanda kaldığında panik yaşar., çıkmayacağını zanneder. Özellikle asansör gibi dar ve istenilen anda çıkılwmayacak alanlarda fobinin atak yaptığı görülür.

Klostrofobi ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.