4.1

Son zamanlarda çok zam yapılan ürünler

önce - diğer kategorisine Korcen ekledi.
13 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Enflasyon artışı bazı ürünleri etkilerken bazılarını daha fazla bazılarını ise hiç etkilemiyor,marketlerde 100 liraya dolan poşetler artık 150 liraya solmaz oldu,benim tespitim kahvaltılık ürünlere ve tuvalet kağıdına çok zam geldiği yönünde 32 lik tuvalet kağıdı fiyatını görünce çok şaşırmıştı,sebzelere de çok zam geliyor,soğan 5 tl civarında domates salatalık almış başını gidiyor,sanırım bu konuda tarım konusunda yeni fikirler çalışmalar üretmek zorundayız.

4

Neredeyse bütün ürünler 3 katına çıktı etkilenmeyen ürün kalmadı sebzeden meyveye etten yağa ve daha neler neler herşeye zam zam zam oldu.

4

Zam yapılmayan ürünler kaldı mı ki?
Hemen hemen hepsine zam geldi yani. Adım attığımız yer zamlı. Bu gidişle neler olur artık bilemiyorum.

1

Bir yemeğin ana malzemeleri neyse ona zam geldi. Özellikle sebze reyonuna bir limon bile almak güçleşiyor. Markete yada pazara girip fiyatlara baka baka şunu sonra alsamda olur bunu almasamda olur diyerek neredeyse elimiz boş çıkıyoruz.

5

En çok zam yapılan ürünler genelde akaryakıt ürünleridir mesela benzin 5.90 TL idi ama bugün 6.30 TL civarlarında yükseldi hemde 19 kuruş zam yapıldığı solendigi halde mazotya aynısı gazda birara biraz yükselmeye devam başladı yakında sahada çok cikacaga benziyor.

5

Elektronik ürünlere daha cok zam yapıldı. Herseye zam gelmesiyle birlikte market ürünlerine de etkiledi tabiki.

3

çarliston biber 10-15tl kg
salatalık 10-13tl kg
patlıcan 12-15tl kg
tamam bunlar sera urunler zam gelmesi pahalı olması normaldir ama mevsimlik
karnı bahar 7-9tl (kucuk kelle) 8-12tl (buyuk kelle)
pırasa 6-8 tl kg

5

Zam yapılmayan hiçbir şey kalmadı ki. Kafamızı çevirdiğimiz yerde zam görür olduk artık. Ama sanırım rövaşta olan sebze fiyatları. Et yememeye alıştık ama sebze fiyatlarını görünce kısa bir zaman içinde sebze yemeyi de bırakacak gibiyiz.

4

Yiyecekde fiyatlar 4 5 kat olmuş durumda manav reyonu zaten yalnızlığa gömülmüş bütün sebzeler çift haneli rakamları görmüş durumda teknolojik alet mobilya sadece vitrinleri süsleyen alet olarak görünüyor şuan evlere girmesi imkansız gibi herşey aldı başını gitti

5

her şeye ufak da olsa zam yapıldı orası ayrı bir konu tabi ama en çok zam yapılan sektörlerin başını bence kozmetik sektörü çekiyor neredeyse her ürünün fiyatı ikiye katlandı ve yanından yüzüne bakılmadan geçilen markalar tercik edilmeye başlandı artık çünkü diğerleri yanından geçilmez bir hal aldı bu durum daha ne kadar böyle sürer bilmiyorum ama bir şeylerin yanlış gittiği ortada

5

her şeye zam yapıldı az da olsan çok da olsa orası ayrı bir konu ama en çok zam yapılan sektörlerin başında bence kozmetik ürünleri var neredeyse her ürünün etiket fiyatı ikiye katladı tercih edilmeyen markalar artık tercih edilmeye başladı çünkü diğerleri yanından geçilmez bir yer aldı bu durum daha ne kadar böyle devam edecek bilmiyorum ama bir şeyler yanlış gittiği ortadada onu biliyorum

5

Günlük hayatımızı son derece olumsuz etkileyecek ürünlerdir. Telefona, tablete ne bileyim televizyona istediğin kadar zam yap yada arabaya. Ancak yüksek indirimlerin hepsi bu sektörlere gelmiştir. Vatandaşın ve bizim istediğimiz hayatımızı idare edecek ürünlere zam yapılmamasıdır. Soğan, Patates, Yağ, SALÇA hepsi neredeyse 2-3 katı zamlanmıştır.

Son zamanlarda çok zam yapılan ürünler ortalama puanı 4.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.