4.5

Börek

önce - diğer kategorisine Serdar16 ekledi.
15 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

İnce yufka arsinda peynir kıyma ıspanak patates gibi şeyler konulur ve tadı çok güzel olur bayılırım böreğe.

5

Hamur işleri arasında en çok sevilen mamullerden biridir. El açması börekler yapılabildiği gibi hazır yufka ile yapılan çeşitleri de çoktur. Peynirli, patatesli, kıymalı, sebzeli, tavuklu gibi türleri olur. Şekil olarak da çok farklı çeşitleri vardır. Kol böreği, tepsi böreği, sigara böreği gibi...

5

Hazır yufka veya elle yoğurulmuş hamurdan yapılan unlu mamül türlerinden bir yemek ve atıştırmalık çeşididir. Peynirlisi, kıymalısı, patateslisi, ıspanaklısı gibi pek çok türü vardır.

5

Börek, bir hamur işidir. Börek yapmak için önce hamurun yapılması ve bu hamurun oklava yardımıyla açılması gerekir. Tabii uğraşmak istemeyenler hazır yufka da kullanabilirler. Daha sonra hamura istenen malzeme konulur. Bu malzeme kıyma olabilir, peynir olabilir, patates olabilir, ıspanak olabilir. Daha sonra fırına verilir ve pişince afiyetle yenir.

5

El açması ya da hazır yufkayla hazırlanan harika bir lezzettir. İçine istediğin harcı hazırlayabilirsiniz. Benim en sevdiğim harç patatesli ve kıymalı oluyor ve böreğin bu iki çeşidini yemeyi daha çok tercih ediyorum.

5

Genelde el yazma veya hazır yufkadan yapılıp içerisine peynir kıyma et veya sebze konan yiyecekri. Sigara böreği paçanga böreği yağda kızartılır iken gür böreği gibi börekler de tepside fırında pişer. Ayrıca bazı yörelerin böreği farklıdır. Kaytaz Böreği, Boşnak Böreği Küp böreği gibi isimlerle anılır.

5

Benim en sevdiğim börek pataezli çünkü onunla olan mazim var hemde bana eskileri hatırlattığı için çok severim ama ne bilim böreklerin çoğunda severim börek türk işidir türk kadınların eli neye değerse o her zaman lezzetlidir

5

Börek yufka ya da hamur ile yapılan bir yiyecektir. İçerisine konulan malzemeler açısından ve değişik pişirilme yöntemlerine göre çok fazla sayıda börek çeşidi bulunmakta. Kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı gibi daha birçok harç ile hazırlanabilir. Kızartılarak yapılanları ağır olsa da sigara böreği gibi çeşitleri efsane lezzetli oluyor. Tabi fırın da pişen böreklerin de hakkını yememek lazım onlarda afiyetle yenir.

4

Patatesli Böreğe baylırım kendi evimde sürekli yaptırırım ailecek severiz

5

Börek yufka ve hamurdan yapılır benim en sevdiğim kol ve su böreğidır

paylaş - şikayet
5

Günlük yaşamda çayın yanına en çok yakışan yiyecekler nelerdir desek şüphesiz ki börek en başta gelenlerden biri olacaktır. Ben en çok patatesli ve kıymalı olan börek çeşitlerini seviyorum.

5

Börek, hazır yufka ile yapılabileceği gibi el açması yufka ile de yapılabilen bir yiyecek türüdür. Bu hamur işi peynirli, kıymalı, patatesli veya ıspanaklı olabilir. Çoğu kişi tercihen sosis, sucuk, pastırma veya mantar da koyabilirler. Tadı enfes olan ve doyurucu bir yemektir kesinlikle.

Börek ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.