4.4

Dolar artışının ekonomiye etkileri

önce - diğer kategorisine Korcen ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Dolar artışında ekonomide büyük farklar oluyor Tabii ki de alım gücünün olsun yapılan zamlar olsun Hani bu şekilde bunu saldırıyorlar Ama hani bu kişilerin isteklerine göre şekilleniyor

5

Yurtdışı ihracat ürünlerinden dolayı alınan malın birim fiyatını etkilediği için enflasyonu artırdığını söyleyebiliriz,fakat dolar artışı tek başına bir gösterge değildir ekonomi için,faiz artışı bana göre daha fazla etkilemektedir iç piyasayı,faizler yüksek olunca işletmeler girişimciler para bulup iş yapamıyorlar bu da kısır bir döngü girilmesine neden oluyor,bir de kişiler elindeki parayı faize yatırıyor para piyasadan çekilmiş oluyor.

5

Tl değer kaybeder ve bu durum ekonomiyi kötü etkiler.

5

Ekonomiye etkileri: ilk olarak milli para yabancı para karşısında değer kaybeder ikinci olarak ithal enflasyona neden olur ekonomi de ihracat artar ülkemiz de dışarıdan ham madde temin eden işletmenin maliyetleri artar işten çıkarmalar başlar ve bu yüzden küçülme yaşanır.

paylaş - şikayet
5

Dolar arttığı zaman yabancı yatırımcılar parasını çekiyor korkuyor yatırım yapmaktan ülkemizde zaten bir çok yabancı firma var bir çoğu Almanların onlar bile dolar yükseldiğinde sıkıntı yaşıyorlar çünkü doların yükselmesi demek onların kazancını minimuma düşürür yani ekonomiye her açıdan zararı var tekrar umarım aynı dereceleri görmez 7,3 oldu ekonomi bitti tekrarlanmaz umarım

2

Dolar artışı ekonomiye etkiler çok kötüdür çünkü piyasa yani ekonomi kilitlenir her şeye zam gelir ve düşük gelirli aileler bundan nasibini zararla alırlar yani durumlar kötüye gider.

4

Gerçekten çok harika oluyor. Ayrıca daha da fazla temizlik yapası geliyor insanın. Şahsen benim öyle oluyor, bir başlıyorum durduramıyorum kendimi.

Dolar artışının ekonomiye etkileri ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.