4.5

Darülaceze

önce - mekan kategorisine dirkpitt79 ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Bir egitim kurumudur. Ustun zekali cocuklarin belirli bir yaşa kadar kayiti alindigi ve belirli bir yasa kadar onlari okutup iyi bir gelecege sahip olmalarini saglayan bir egitim kurulusudur.

4

Darülaceze II.Abdülhamit zamanında kurulmuş bir hayır kurumudur. Din, Dil ırk ayrımı yapılmadan burada insanlara bakılmaktadır. Daha çok bu zamanda yaşlıların huzur evi haline gelmiş bir yerdir. İnsanlar bakamadıkları yada bakmak istemedikleri Anne veya Babalarını malesef buraya bırakırlar. Bayramlarda ziyaretçilere açılır ve buradaki insanlar onları ziyaret etmeye gelen insanlar tarafından mutlu edilirler. O insanlarda bundan oldukça memnun kalırlar.

5

Osmanlı Devleti'nin 19.yüzyılın son çeyreğinde Sultan II.Abdülhamid zamanında maddi olanaklar olmadığı için eğitim göremeyen annesi babası olmayan çocukların eğitimi ve hayata yetiştirilmesi gayesi ile açılmış olan bir eğitim kurumudur. Daha sonra ise Cumhuriyet döneminde bakıma muhtaç insanlara hizmete dönük bir kurum haline getirilmiştir.

5

Darulaceze 1895 yılında kurulmuştur.kurucusu da Sultan 2. Abdulhamit tir. Darulaceze de bir çok ırktan dinden insan vede yerler vardır camisi kilisesi havrası vardır.7 tane düşkün merkezi kütüphanesi fırınıda vardır.T.C. Aile çakışma ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlıdır.

Darülaceze ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.