4.5

Diş fırçalamak

önce - diğer kategorisine Longing ekledi.
13 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Günde 3 kez dişler fırçalamalı.Dişler için önemli hadise dişlerini fırçala pırıl pırıl olsun.Ferahlama aktivitesi ayrıca dişlerin arasında kalan yemek artıkları diş çürüklerine sebeb olur.Fırçalayarak çürükleri önleyebiliriz.

4

sabah uyandığında seni gerçekten uyandıran, ferahlatan eylem. Dişleri fırçalayınca insan daha bir iyi hissediyor kendini :)

4

Saliğin için çok iyi bir şey . Ben 4 kere falan firçaliyorum .

paylaş - şikayet
5

insanın en temel ihtiyaçlarından biri kesinlikle, günün 3 öğününden sonra da mutlaka yapılması gerekilen bir eylem. Yapılmadığı takdirde çok ciddi diş eti hastalıklarına ve en son diş kaybına kadar yol açabiliyor. Özellikle çocuklara çok küçük yaştan itibaren bunun eğitimi bil hassa aşılanmalı.

paylaş - şikayet
4

Kişinin sağlıklı dişleri olması için fırça ve macun yardımıyla yaptığı eylemin adıdır.Günde en az iki defa dişlerimizi fırçalamamız gerekir. Dişlerimizi fırçalamazsak çürür ve ağrıya sebebiyet veririler.

5

Dış fırçalamak demek insanların ağız sağlıkları için dişlerini vede ağızlarını fircalamalari gargara yapmaları demektir insanlar günde en azından 2 kere dişlerini fircalamalilar. Gerekir.fircalamazlarsa dış sağlıkları bozulur dış sağlıkları bozulduğunda diğer organlarında bozulur

5

Diş fırçalamak diş sağlığı için oldukça önemli bir aktivitedir. Günde en az iki defa fırçalanmalıdır. Özellikle yatmadan önce mutlaka fırçalanmalıdır. Diş fırçalamak için iyi bir diş fırçası ve diş macunu seçilmelidir.

4

Dişleri fırçalamak sağlık ve temizlik bakımından gereklidir

5

Diş sağlığı açısından diş hekimleri tarafından tavsiye edilen bir yöntemdir,zamanında misvak gibi dal parçaları kullanılarak diş temizlemeye yarayan bu yöntemle diş sağlığının korunması ve plak oluşumunun önlenmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde diş fırçası ve diş macunu kullanılarak günde 3 defa fırçalanması tavsiye edilen bir tedavi yöntemidir.

4

Sağlık için en önemli olan eğlenceli bir aktivite olarak da görülür diş etinin daha sağlıklı çürümenin engellenmesi için herkesin günde iki kez macunu fircaya sürerek dişlerinin her yerini kopuklemesi dil ve damağı fircanin arka tarafı ile temizleyip su ile calkalayarak temizleme işlemidir burda en önemli kural macun ve fircanin kaliteli olmasıdır

4

Bütün hastalıkların başı ağıdır mikroplar vücuda ilk olarak oral yoldan girer. Bunu engellemek için dişlerimizi günde 2 defa aşagidan yukari adeta bir süpürge yapar gibi fırçalamalıyız. Aksi takdirde dişlerimiz zamanla zarar görür çürüme ve sis eti zayıflaması gibi problemlerle karşılaşırız. Gün-de 3 defa dış fırçalamak dış zarına zarar verir.

paylaş - şikayet
5

Diş fırçalamak insanların günlük aktivitesine gelmiş aslında yararından çok alışkanlık haline getirerek yapılması daha önemli

5

Dişleri günde en az 2 defa fırçalamak diş sağlığımız açısından çok önemlidir. Dişimizi fırçalamal için diş fırçamıza bezelye tanesi büyüklüğünde diş macunu süreriz. Diş macunu fırçaya boydan boya sürmek hem zararlı hemde israftır. Daha sonra dişlerimizin ön kısımlarını, üstlerini ve arkalarını yumuşak oval hareketlerle en az 2 dakika boyunca fırçalarız. Ardından ağzımızı su ile çalkalarız. Diş fırçalamanın yanında ağız bakım suyu ve diş ipide kullanmak çok faydalıdır.

paylaş - şikayet

Diş fırçalamak ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.