4.8

Bir elin nesi var iki elin sesi var

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Insanın gücü sınırlıdır. Bir kişi herhangi bir işi bazen tek başına yapamaz birilerinden yardım almak zorunda kalabilir. Başka birileriyle iş birliği yaptığı zaman işini daha kolay yapabilir.

5

Hayatimizda cogunlukla problenler ve sikintilar cekeriz bu sikintilarin cogununun ustesinden gelsekte bir cogunun da üstesinden gelemiyoruz ki bu zor gunlerimizde bize yardimci olacak birilerine ihtiyac vardir burdada tek basina yerine yardim alarak o isin ustesinden daha rahat ustesinden gelinebilir bu yuzden bencillik yapmak yerine bazen disari bakip yardim alma seceneginide kullanabilrisnizz. ;)))

4

Tek başına yapamadığınız işleri başka kişilerle birlikte yapmak gerektiğini anlatan bir atasözüdür. İnsanların tek başına yapabilecekleri sınırlı kapasitededir. Çünkü her şeye yalnız başına insan gücü yetmemektedir. Bu nedenle diğer insanlardan yardım almalı ve diğer insanlara yarım etmelidir anlamında kullanılmaktadır. Birlikten kuvvet doğar atasözü ile de aynı anlamı taşımaktadır.

5

Burda yardımlaşmanın önemini anlatıyor, bir elin nesi var iki elin sesi var demek, tek başına yapılan zor bir işi iki kişi yaparsa daha kolay olur yada 3, 4 kişi o işe el atarsa daha çabuk halledilir

Bir elin nesi var iki elin sesi var ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.