4.4

Ağaç yaşı hesaplama

önce - diğer kategorisine Chnmct ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Ağaçlar normal şartlarda uzun yıllar boyunca doğaya mahsus olarak toprakta kalır. Belkide dedelerimizin yaşlarında hatta onlardan bile büyük ağaçlar olabiliyor. Ağaçların yaş hesaplaması ise gövdelerinde bulunan halka şekillerin sayısına göre hesaplanıyor.

5

Ben çok belgesel izlerim agaç yaşı agacı kestikten sonra halkaları sayarak bulunuyor.Nede güzel bişey demi sayarak buluyosun yaşını ha bide Alaskalılar dizisini izliyorum Dmax te güzel belgesel tarzı dizi tavsiye ederim

5

Agaçlar her yıl gövdesinde yeni bir halka oluşturuyor (kabıkla son halka arasında) bu halkaların sayı agacın yaşını belirliyor.Mesela bir ağacda 50 halka vardır yani agacın 50 yaşımvardır.Peki bu halkalar nasıl sayılır?
Bunun için kullanılan bir alet vardır.Bu aleti agacın gövdesine kadar sokub oradan cubuk şeklinde ir parça çıkarıyorlar.Sonra çıkardıkları bu parçanın üzerindeki halkaları sayarak agacın yaşını belirliyorlar.
Not:Agacdakı deliyin yerini besliyici çamurla dolduruyorlar.

3

Ağacın yaşı ağacın kütüğündeki çizgi sayısı kaçsa odur bunu belirleyebilmek içinse ağacın kesilmiş olması gerekirki kütüğün üst kısmında ki çizgiler sayılabilsin.

4

Belgesellerde izlediğim kadarıyla biliyorum. Dmax kanalını izlerseniz bunun bazı örneklerine karşılaşabilirsiniz. İzlediğim kadarıyla ağacı kestikten sonra gövdenin kesilen bölgesinde olan çizgileri sayarak ağacın yaşını buluyorlardı. Ama tam olarak yaşını değilde bu yöntem yinede tahmin yönetim olduğunu düşünüyorum. Bazen iddia ya giriyorlar kendi aralarında 80 veya 100 yaşında olduğu için. Ağaç ev yapanları izlerseniz sizlerde görebilirsiniz.

Ağaç yaşı hesaplama ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.