4.0

Su döngüsü

önce - diğer kategorisine Koralll ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Denizdeki su buharlaşarak bulutlara taşınır .Bulut şu damlacıklarını tutamaz ve yağış meydana gelir.Yağan yağmurun bir kısmı denizler giderken bir kısmı yee altına girider.Yer altına giden suyu bizlerin içme suyu olur .Bu olayın sürekli tekrarlanır ve buna şu döngüsü denir.

2

Su döngüsü suyun atmosfere, atmosferden yeryüzüne ve yeniden denizlere,okyanuslara karışıp tekrar buharlaşıp atmosfere karışmasına denir.

5

Genel jeoloji bileğisin olmasına karşılık hayat bilgisi dersi olarak verilmeli çünkü dünyanın üçte ikisi su ve bu suların yüzde 10 nu tatlı su Tatlısu’mun ise sadece onbinde 7 si içilebilir durumdadır.

5

Su atmosfer okyanuslar Göller nehirler Toprak buzullarla kaplı alanlar yeraltı suları gibi alanlarda tutulmaktadır %90 7,5 denizlerde ve okyanuslarda ki tuzlu su halinde ve sadece 100 de 2,5 i tatlı su halinde olan dünyadaki toplam su miktarı 1,4 milyon kilometre dir.Dünyadaki denizlerden ve toprak üzerinden gerçekleşen buharlaşma ile atmosfere ulaşan ve Su döngüsü yoluyla Yağmur ve kar olarak yeniden yeryüzüne düşen toplam su yılda ortalama 500000 kilometredir.

Su döngüsü ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.