3.9

18 yaşına girmek

önce - kişi kategorisine Koralll ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Kişinin reşit olduğu yaştır. Kişi 18 yaşına girdiği zaman ebeveyleriyle yapmak zorunda kaldığı her şeyi tek başına yapabilecektir.Örneğin kişi kendine ait bir hat çıkarabilir, dilerse evlenebilir.Bir işe girip çalışabilir.

5

Çocukluktan çıkıp gençliğe erginliğe girmenin alt yaş sınırı 18 yaş altı çocuk sayılır çoğu şeyi resmi işlemleri yapamaz reşit olması için 18 yaşına girmelidir ve bu yaşa girdikten sonra kendine ait her türlü işlemleri yapabilir sorumluluk alabilir artık çocuk değildir suç işlerse ona göre cezasını da alır

3

O yaşa gelene kadar konulmuş hedeftir. Onsekiz yaşına girince hayatın bambaşka olacağına inanılır ama aslında hiç bir şeyin değişmeyip daha fazla sorumluluk ve hayatın daha zorlaştığını anlayarak hayal kırıklığı yaşatan yaştır.

4

Reşit olmak. 18ime gireceğim zaman çok heyecanlıydım. Her şey daha farklı olacak dedim. Güzel bir kutlama planladık ettik. Sonra farkettim ki pek de bir şey değişmedi. Sadece bir yaş daha yaşlandık işte.

4

Reşit olma durumudur. Bazı ülkelerde gençler 18'ine girince yasal olarak özgür bir birey olarak sayılırlar. Bizim ülkemizde de 18 yaşına girenler oy kullanabilirler. İnsanın omuzlarına sorumlulukların düştüğü bir yaştır. Üniversite okumak ya da seçtiğimiz diğer yol ne ise ona doğru gitmemiz gerekir. Artık büyüdüğümüz resmileştimiştir.

4

Reşit olmak, özgür olabileceğine inanmak ve 18 yaşında diğer yaşlar gibi olduğunu, hiçbir şeyin değişmediğini anlamak.. Bu sefer de üniversiteyi kaçış yolu olarak görme başlangıcı

4

Pek bi degisen bir sey yok annenin gözünde yasin kac olursa olsun hala cocuksun

3

onsekiz yaş özgürlük demekdir ama onsekiz yaşina girince bi çok şey seni bekler üniversite sınavı gidereceksin ehliyet alıcaksın ve güzel günler yaşacaksın ondan sonrada askere gidiceksin yani onsekize girdim die sevinemeceksin bunu unutma hayat on sekizde başlar :.)

18 yaşına girmek ortalama puanı 3.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.