4.4

Ak Sakallı Dede

önce - kişi kategorisine littleglasses ekledi.
18 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Ak sakallı dede yıllar boyunca film ve dizilerde kullanılan bir karakterdir. Bu karakter genellikle dar durumda olan kişilerin rüyasına girerek onlara piyango bileti numaraları verir ya da onlara bir definenin yerini söyler. Parasal durumunu düzeltmek isteyen insanlar ak sakallı dedeye inanır ve söylenen numaraların ya da definenin peşine düşer ama sonuç daima hüsrandır. En sonunda insan elindekilere şükür etmesi gerektiğini fark eder.

5

Ak Sakallı Dede terimi ergenleri ifade eder. Türk toplumunda anlatılagelen efsanelerde bu figüre çok yer verilir. Hızır'ın tarifi olarak da kullanılır. Rüyalara girer, sırlar verir, kimliğini söylemeden kaybolur... Leyla ile Mecnun dizisinde de kullanılan bir figür olmuştur.

4

Rüyaların aranılan ismidir ak sakallı dede. Onu görmek bir şeylerin habercisi olduğuna inanılır.Bu nedenle bir çok dizi veya filmlerde de bu karaktere sık sık yer verildiği de görülmekte.

4

Benim rüyalarımda bir kez bile göremediģim nur yüzlü amca

4

Rüyama gelse de piyango numaralarını verse bana...

5

Rüyalarda görülüp, gelecekten haber verdiği iddia edilen dizi ve filmlere çok fazla konu edilen efsanevi karakter.

5

Ak sakallı dede bir eski tirk mıtifidir.Genelde geldiğinde bir ışığın içinden bir tavsiye verir veya insanlar ameliyattan sonra ak sakallı dedenin gel gel dediğini söyler.Yani aksakallı dede bilge biridir.

5

ak sakallı dede :D beni küçükken hep öyle korkuturlardı

4

Ak sakallı dede genellikle insanların rüyasına giren ve gelecek için veya bazı nasihatler veren biri olarak toplumda biliniyor ve en çok filmlerde karşımıza çıkar.

4

Nihayet benim de rüyama girmiş kişidir. Rüyamda, bir boğa burcu erkeği olarak süper aylak ve mayışık bir vaziyette kanepeye uzanmış ntv izlerken birden Celal Pir'in konuğu olarak ekranda belirmiş bir süre Türk vergi sistemi hakkında yorum yapmıştır. Akabinde kameraya doğru dönüp "Bana bak golpa! Bu sana son uyarım, ayağını denk al!" diyerek ekranlara veda etmiştir. Kendisinin postmodern, medyatik yeni açılımını rüyalar alemine yeni bir soluk getirmesi açısından takdir etmekler beraber korkudan affedersiniz hötümün tavana vurduğunu itiraf etmeliyim.

5

Aksakallı dede denildiği zaman insan aklına numaralar ve milli piyango geliyor

3

ah bi rüyalarımıza gelsede bize o sihirli rakamları verse dediğimiz, ama hiç gelmeyen kişi..

4

Genel de rüyalara girdiği söylenir ama hiç denk gelmedi keşke gelse de sayısal loto sonuçlarını verse bana cok iyi olur acaba gerçekten rüyasına girdiği insanlar varmıdır yoksa insanlarin hayal gücümü pek emin olamıyorum bu konu da

5

hahahahah bazı rüyalarda bastonda rüya zadeyi döven kişidir ak sallı dede :))))))

5

Kucuklugumuzden beridir gelen bir hayali karakterdir beyaz sakallı dede sürekli çocuklara anlatılır hikayelerde ana karakter olarak yada bazen cocuklara korkutma amaclida söylenebilir

4

bi bize uğramadı şu ak sakkalı dede uğrsada şans yüzümüze gülse azıcık cebimiz para görse ah bi ne vardı yani :D

Ak Sakallı Dede ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.