4.4

Naftalin

önce - ürün kategorisine nurshn6418 ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Maden kömürünün damıtılmasıyla elde edilen orta ve ağır yağlardan ayrıştırılır. Beyaz pulcuklar biçiminde billur yapılı bir katıdır.

5

Naftalin aromatik bir hidrokarbondur. Çok keskin ve değişik bir kokusu vardır. Bu hidrokarbon 80 derecede erir.

3

Naftalin, dolabın içine kıyafetleri arasına konulan bir maddedir. Güveyi engellemek için kullanılır. Ben kokusundan çok rahatsız olanların arasındayım. Ki çoğu kişi kokusundan rahatsız oluyor. Son günlerde zararlı olduğu ortaya çıktı.

4

Eskiden lavabolarda, dolaptaki veya yatağın altındaki kıyafetlerin yanına koyularak kullanılan, buram buram kokan bi madde. Ben çok severdim küçükken kokusunu, annem de çok kızardı, koklama zehirli diye..

5

Bugün avm de adamın parfüm olarak kullanmış olması dışında kokusunu severim.

5

Naftalin evde çekmecelerin gözlerine, yastıkların, yorganların aralarına güzel koksun diye koyarız, bunun yanı sıra böcekleri ve güveleri uzaklaştırır

3

Giysi dolaplarının ve lavaboların içine koyulan bir tür kimyasal. Lavaboların içinde olması mantıklı geliyor ama giysi dolaplarında olması pek de hoş değil tamam rütubetli ortamlarda iyi oluyor ama bu sefer de giysiler naftalin kokuyor ağır bir şekilde bunun yerine farklı yöntemler denenebilir dolap iç kenarlarına karbonat dökmek gibi mesela.

5

Sandıklarda buram buram kokan. değdiği yeri sarartan. Babaanne anneannelerin en sevdiği. Biricik koruma görevlileri.

Naftalin ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.